Scapa de kilogramele in plus…scriind

Când ne gândim la “unelte” pentru slăbit, de obicei ne vin în minte greutăţile, banda de alergare, coarda, etc. Sigur, punându-ţi la bătaie perseverenţa, toate acestea te pot ajuta să dai jos kilogramele nedorite, dar dacă vrei să câştigi lupta mai uşor, te invităm să te foloseşti de o metodă…nu atât de clasică.

Ţine un jurnal

Nu vorbim despre genul acela de jurnal pe care-l ţineai în liceu şi în care îţi notai detalii despre tipii hot din grupa ta, ci despre un jurnal…alimentar. Potrivit cercetătorilor, un jurnal în care să-ţi notezi cât şi ce mănânci într-o zi reprezintă o armă infailibilă în lupta cu kilogramele, ajutându-te să-ţi dublezi şansele de a slăbi.

Oricât de incredibil sună, Jurnalul American de Medicină Preventivă arată că e cu totul şi cu totul adevărat! Cu ajutorul unuia dintre cele mai complexe studii de slăbit, s-a descoperit că participanţii care au folosit metoda jurnalului alimentaţiei au pierdut cu 50% mai multe kilograme decât cei care au rămas doar la dietă.

Frumoasă şi sănătoasă

Jurnalul alimentaţiei nu are doar avantajul de a te face mai suplă, ci şi mai sănătoasă. E o ocazie bună de a deveni conştientă de felul în care te hrăneşti, inclusiv în privinţa deserturilor şi băuturilor. Nu mai poţi ascunde de tine însăţi obiceiurile nesănătoase, pentru că tot ceea ce mănînci e scris acolo, chiar sub nasul tău. Iar acest lucru chiar te ajută să devii mai responsabilă.

De exemplu, atunci când te trezeşti cu dureri de cap, greţuri sau, pur şi simplu, cu o stare de rău, aruncă un ochi peste mesele din ziua precedentă. Dacă descoperi că ai exagerat cu zahărul, s-ar putea ca aceasta să fie cauza indispoziţiei tale – prin urmare, de acum încolo vei reduce „porţia”. În timp, vei învăţa exact care alimente te fac să te simţi sănătoasă şi energică şi care trebuie complet eliminate din dieta ta!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.