Vrei sâni mai mici/mari? Citește asta…

By  | 

Dacă Mama-Natură n-a fost deloc generoasă cu tine când a ajuns la capitolul „ sâni ”, probabil că visezi la silicoane încă din perioada adolescenței. Sau, poate ești prea dotată? Oricum ar fi, operația de mărire sau micșorare nu e ca o extracție de măsea. Iată ce trebuie să știi înainte să te programezi la medicul estetician…

Vei avea un catralion de întrebări pentru medicul tău, dar nu uita să te uiți în sufletul persoanei care contează cel mai mult: TU. Uite ce-ar trebui să-ți clarifici mai întâi:

  1. „De ce fac asta?” Reducția mamară/implantul este o decizie și o procedură personală. Fă-o doar pentru a te simți mai împăcată cu corpul tău sau pentru a-ți îmbunătăți imaginea ta despre tine, nu pentru a fi pe placul cuiva sau pentru a atrage pe cineva anume. Dacă iubitul tău este „autorul moral”, poate ar trebui să stați de vorbă și să ii explici că, pentru tine, aceasta este o decizie extrem de radicală. În plus, gândește-te… poate viitorul tău iubit (că deh, actualul nu e musai „alesul”!) va avea și el o dorință similară, ce vei face? Doar n-o să te „tunezi” pentru fiecare capriciu masculin!
  2. „Cred că asta îmi va schimba viața?” Operația va îmbunătăți anumite aspecte ale vieții tale (vei putea alerga câțiva km fără dureri), dar nu te aștepta la miracole. Noii tăi sâni nu ți-l vor aduce pe Dl. Perfect și nici vreo avansare la serviciu… însă încrederea în forțele proprii te-ar putea conduce într-acolo. Totul e să ai așteptări realiste, inclusiv în privința mărimii alese (dacă la reducție poți avea tu ultimul cuvânt, în ceea ce privește mărirea, lasă medicul să decidă cam ce măsură de implanturi ți s-ar potrivi).
  3. „Sunt conștientă de riscuri?” Ca orice altă intervenție chirurgicală, pot apărea complicații (ex. infecții, probleme cu anestezia). Întreabă medicul despre fiecare risc și urmări (Cicatrici? Mai mult ca sigur; Amorțeala mameloanelor? Posibil). Totodată, trebuie să iei în calcul faptul că va trebui să porți un corset în perioada post-operatorie și vor exista momente în care îți vei dori să nu fi făcut-o. Dacă beneficiile depășesc riscurile, ești gata să te operezi.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *