Retete de bauturi energizante de vara

Să cumperi un suc sau energizant rece din supermarket pare o idee bună vara, însă aceste băuturi nu sunt deloc bune pentru sănătatea ta. Pline de foarte mult zahăr şi coloranţi, acestea îţi satură setea, dar dăunează organismului.

Din acest motiv, este de preferat să îţi prepari singură o băutură răcoritoare şi energizantă, mai ales că este atât de uşor de făcut!

Dar, pentru început, de ce nu sunt bune sucurile din comerţ?

  • În primul rând, nu deţin proprietăţi nutritive, adică nu au vitamine şi minerale.
  • Cresc şansele apariţiei diabetului zaharat, dar şi a obezităţii!
  • Scad densitatea osoasă, din cauza pierderii calciului din organism.
  • Atacă smalţul dinţilor, astfel încât dublează sau chiar triplează apariţia cariilor dentare.
  • Din cauza cantităţii ridicate de fructoză, creşterea presiunii sanguine creşte.
  • Te deshidratează, din cauza conţinutului mare de cafeină. Acesta determină creşterea volumului de urină.
  • Să nu uităm de posibile leziuni celulare. Conservantul E211 are capacitatea de a distruge părţi vitale ale ADN-ului, potrivit unor studii recente.

Iată câteva alternative mult mai sănătoase, pe care le poţi prepara cu uşurinţă acasă:

Clasica limonadă

Cui nu îi place limonada, în special vara? Fie că foloseşti lămâi sau lime, băutura te va răcori imediat şi, în plus, este şi bogată în vitamina C. Poţi adăuga şi mentă, un aliment care are multiple beneficii pentru sănătate, despre care am vorbit în acest articol.

Ceai verde cu iasomie

Prepară de seara un litru de ceai verde cu multă iasomie şi lasă-l la frigider peste noapte. Dimineaţa, când deja este foarte cald, cu siguranţă îţi vei mulţumi că ai la dispoziţie această băutură minunată!

Frappe cu îngheţată

Una dintre băuturile mele preferate în acest anotimp este frappe-ul cu îngheţată. Este foarte simplu de preparat: dizolvi 4 linguriţe de ness în lapte rece, adaugi 2-3 cuburi de gheaţă, apoi pui puţină îngheţaţă. Gustos, răcoritor şi energizant în acelaşi timp!

Mojito

Până şi serile sunt prea calde vara! Dacă îţi este poftă de un cocktail alcoolic, mojito este perfect pentru serile călduroase. Ai nevoie de 2 linguriţe de zahăr brun, jumătate de lime, mentă, 50 ml rom alb, apă minerală şi gheaţă pisată.

Lime-ul se taie în bucăţele şi se pune în pahar, apoi se adaugă zahărul şi câteva frunze de mentă. Se stoarce bine, după care se adaugă romul şi gheaţa pisata. Nu mai trebuie decât să adaugi apa şi e gata de băut!

Ţie ce-ţi place să bei vara?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.