Jumătate din femeile care au făcut avort foloseau metode contraceptive

By  | 

Un studiu recent arată că peste jumătate dintre femeile care au făcut avorturi foloseau metode contraceptive precum prezervative, diafragme, pastile anticoncepționale sau implanturi.

Studiul a fost efectuat de The British Pregnancy Advisory Service, care deține câteva clinici de avort în Regatul Unit. Mai mult de 14.000 de femei care au fost tratate la clinicile BPAS au rămas însărcinate deși foloseau contraceptive, iar acest lucru s-a întâmplat pentru că nicio metodă nu este 100% sigură.

Citește și: Avortul – efecte fizice și psihice 

Doar 24,1% dintre femeile respective foloseau metode contraceptive precum pastile, implant sau dispozitiv intra-uterin. Dintre cele care foloseau prezervativ sau diafragmă, 51,2% au rămas însărcinate.

În ultimii ani, pastila contraceptivă a câștigat popularitate, în special în cazul femeilor care se află într-o relație stabilă. Din păcate, este doar 91% sigură și nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală. În același timp, prezervativul protejează și împotriva acestora, dar este doar 82% sigur.

Astfel, este recomandat să folosești mai multe metode contraceptive. Cea mai simplă combinație este metoda ta obișnuită plus coitus interruptus – retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare. Însă mare atenție: această metodă nu este deloc sigură pe cont propriu, pentru că poți rămâne însărcinată și din cauza lichidului seminal dinainte de ejaculare.

Citește și: Contraceptia de urgență: totul despre pastila de a doua zi 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *