Gelul contraceptiv pentru bărbați, cu un pas mai aproape de a fi lansat

By  | 

Gelul contraceptiv pentru bărbați se află în acest moment în teste clinice și ar putea fi un progres fantastic în căutarea pentru un contraceptiv masculin.

În prezent, singura metodă contraceptivă pentru bărbați este prezervativul, în timp ce femeile pot folosi pastile, implanturi, dispozitivul contraceptiv intrauterin etc. De-a lungul timpului, numeroase persoane și-au dorit să apară și alte metode pentru bărbați, iar acest gel ar putea fi primul dintre ele.

Cercetatorii au început un studiu clinic la care au participat 420 de participanți. Gelul conține doi hormoni: progestin și testosteron, care au rolul de a reduce numărul de spermatozoizi la nivelul infertilității.

Totuși, studiul se va termina abia în 2022, iar rezultatele vor arăta dacă este sau nu nevoie să se facă și alte teste. În același timp, trebuie să menționăm faptul că activitatea se desfășoară încă din 2009, iar anumite îmbunătățiri au fost deja făcute.

„Am avut peste 200 de bărbați expuși gelului și nu am avut niciodată reacții adverse grave”, a declarat Christina Wang, cercetătorul principal al studiului. „Dar vom monitoriza totul foarte atent”, mai spune ea.

Gelul contraceptiv trebuie aplicat de bărbați în fiecare zi, pe spate și umeri. Dar întrebarea care se află pe buzele multor persoane este: vor folosi bărbații acest gel? Spre deosebire de pastilele contraceptive folosite de femei, spre exemplu, gelul poate fi mai grreu de utilizat, mai ales de către persoanele care au probleme de mobilitate. În plus, mulți pot uita de aplicarea gelului dacă au o viață ocupată – până la urmă, momentele în care ne schimbăm nu au loc decât de 2 ori pe zi, deci gelul nu poate fi aplicat oriunde și oricând.

În același timp, pe social media au apărut o mulțime de comentarii negative din partea femeilor. „Noi trebuie să introducem obiecte străine în corp și voi vorbiți despre un gel pentru bărbați?” sau „Nu puteți înțelege cât de supărată sunt, e ok pentru noi să fim înțepate sau să ni se bage implanturi, dar bărbații se vor bucura de un gel simplu și convenabil?” sunt doar unele dintre ele.

Tu ce părere ai despre gelul contraceptiv pentru bărbați?

Citește și: Metode contraceptive pe care nu e bine sa te bazezi

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *