Ingrijirea parului in sezonul cald

COSMO îți prezintă 5 metode pentru a-ți îngriji părul pe timpul verii, pentru ca și tu și podoaba ta capilară să aveți 3 luni de perfecțiune scăldată de soare.

Vara este momentul pentru care toate femeile se pregătesc încă din iarnă. Să ai grijă să nu pleci la mare mult prea palidă, nemulțumită cu greutatea ta sau fără acea rochie de plajă care o să îi lase pe toți mască sunt problemele multor femei din ziua de azi.

Cum sa iti faci coafuri boho

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm și de părul nostru, care uneori este pus pe locul doi din cauza celorlalte planuri. Iată, deci, câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi:

Protejează-ți părul

Este deja binecunoscut faptul că atunci când mergi la plajă ai nevoie de protecție solară. Cremele cu SPF-uri ridicate, umbreluțele sau rochițele de plajă sunt mereu în arsenalul fetelor atunci când urmează o expunere de durată la soare. Cu toate acestea, multe uită de faptul că soarele dăunează grav și părului, nu doar pielii.

Astfel, dacă știi că urmează o perioadă îndelungată de expunere la razele UV, nu ezita să îți iei cu tine o eșarfă de pus pe cap, o pălărioară simpatică sau o șapcă. Asigură-te de faptul că orice îți vei pune drept protecție nu este foarte strâns sau un pericol pentru circulația sângelui din scalp.

Înotul

Cum cel mai bun mod de a te răcori în timpul verii e să dai o fugă până la o piscină sau la mare, nu trebuie să uiți de faptul că apa sărată, dar și substanțele din piscine, pot fi foarte dăunătoare pentru părul tău. Ca o persoană responsabilă, trebuie să te asiguri că îți tratezi părul cu blândețe și îl pregătești temeinic înaintea unor expuneri de acest gen.

Cum iti poti ondula parul… fara ondulator

Cea mai bună metodă de a evita orice fel de pericol este să îți clătești părul cu apă, înainte, dar și după ce ai intrat sau ieșit din mediul acvatic. De asemenea, consideră și opțiunea unei împletituri sau a unei căști de baie pentru a evita incâlcirea părului și ruperea ulterioară a acestuia.

Hidratarea

La fel cum simți nevoia să consumi multe lichide în perioadele toride ale verii, și părul tău are nevoie de apă pentru a fi sănătos. Nu ezita să bei cât mai multe lichide în fiecare zi, pentru a-ți menține atât corpul cât și părul sănătos. Este recomandat să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi, iar dacă știi că ești o persoană activă în timpul verii, cantitatea de lichide consumate trebuie mărită.

COSMO tip: Vara este un moment foarte bun să folosești balsamurile de păr de tipul „leave-in”. Produsele din această gamă funcționează precum loțiunile de corp, adăugând maleabilitate și finețe părului. Părul creț este vedeta acestor tipuri de produse, forma buclelor fiind mult mai definită, iar în general aspectul frizzy al părului poate fi minimizat folosind aceste balsamuri.

Uscarea naturală

Având în vedere faptul că vara este un sezon foarte călduros și stresant atât pentru tine, cât și pentru părul tău din acest motiv, evită să adaugi și tu paie pe foc. Nu folosi uscătoare de păr, plăci de întins sau ondulatoare. În schimb, lasă-ți părul să se usuce natural, putând să te bucuri de un „beach-look” fără mult prea mult efort.

Sampon pentru par gras homemade

Accesoriile

Pe perioada verii evită folosirea accesoriilor masive care pot agăța părul. Renunță la elasticele de păr cu inserții metalice sau cordeluțe rigide, și fă loc bentițelor din materiale fine sau clamelor cât mai puțin ostentative și deranjante.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise