Ryan Gosling si alte vedete cer grupului McDonald’s sa renunte la ouale care provin de la gaini crescute in custi

Vedetele au lansat acest apel dupa ce unul dintre furnizorii de oua ai grupului McDonald’s a fost acuzat in mod public de abuzuri asupra gainilor.

Filmarile realizate de un jurnalist sub acoperire la crescatoria de pasari Sparboe Farms au declansat un val de indignare in SUA, dupa ce au fost prezentate in public, in noiembrie 2011. Acele imagini prezentau felul in care pasarile erau inghesuite in custile din crescatorie si abuzate de ingrijitori.

Directorii de la McDonald’s au sters imediat numele crescatoriei Sparboe Farms de pe lista furnizorilor sai, insa grupurile de activisti care militeaza pentru drepturile animalelor considera ca acea decizie nu este suficienta si au cerut grupului McDonald’s sa cumpere oua doar de la furnizori care isi ingrijesc mai bine pasarile.

Actorul canadian Ryan Gosling, actrita Emily Deschanel si starul din „True Blood” Kristin Bauer s-au alaturat unui numar de zece vedete care au semnat o scrisoare deschisa, adresata lui Jim Skinner, directorul filialei americane a grupului McDonald’s.

Vedetele ii cer acestuia sa urmeze exemplul filialelor europene ale grupului si sa renunte definitiv la ouale care provin de la gainile crescute in custi.

„In timp ce restaurantele McDonald’s din Europa au renuntat deja in procent de 100% la ouale provenind de la gainile crescute in custi, restaurantele din SUA continua sa sprijine crescatoriile de tip fabrica de oua, in care gainile stau inchise toata viata in custi atat de mici incat nici nu pot sa isi intinda aripile. Orice animal cu picioare si aripi ar trebui sa dispuna de o libertate minimala de miscare”, se afirma in aceasta scrisoare deschisa.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.