Românii aleg un stil de viață sănătos!

În ultimele 12 luni, 9 din 10 români au decis să își schimbe stilul de viață cu unul sănătos, alegând să consume alimentele potrivite și să facă mai multă mișcare, arată un studiu.

Vă spunem deseori că un stil de viață sănătos este foarte important pentru o viață lungă și fericită și sperăm, cu postarea fiecărui articol, să vă convingem să faceți mici schimbări cu efecte. Iată încă unul dintre motivele pentru care ar trebui să îți schimbi și tu stilul de viață: 9 din 10 români deja au început să ia măsuri în acest sens în ultimele 12 luni, arată un studiu realizat de compania iSense Solutions pentru grupul de comunicare Lowe.

Ce beneficii are sarea de Himalaya?

Potrivit acestui studiu, 83% din români consideră că alimentația sănătoasă este unul dintre principalii factori asociați cu un stil de viață sănătos, alături de mișcare (79%), eliminarea stresului și odihna (60%), dar și consumul de apă (50%).

Este foarte important că mai multă lume a început să înțeleagă că reducerea stresului este foarte importantă pentru îmbunătățirea stilului de viață. Astfel, în urmă cu un an, doar 26% dintre participanții la studiu își propuseseră să elimine stresul din viața de zi cu zi, însă anul acesta 56% și-au propus asta.

Vrei să fii în formă? Respectă aceste reguli simple

În ultimele 12 luni, aproape 60% dintre români au început să fie mai atenți la alimentele pe care le consumă, iar cei mai mulți sunt dispuși să cheltuie până la 10% mai mult pe un produs mai sănătos. Participanții la studiu consideră că un produs alimentar sănătos nu trebuie să conțină E-uri sau conservanți (87%), să fie bio/eco/organic (55%), să aibă un conținut ridicat de vitamine (54%) sau să aibă un termen de valabilitate redus (43%).

De asemenea, ne bucură să aflăm că 53% dintre consumatori consideră că mesele în oraș sunt nesănătoase, și pe bună dreptate. Sigur, nu spunem că nu poți niciodată mânca sănătos în oraș, însă atunci când gătești acasă ești 100% sigură ce produse sunt folosite și dacă acestea sunt sau nu sănătoase.

Mai mult, 7 din 10 români susțin că fac mișcare săptămânal, iar 2 din 10 zilnic. Activitățile preferate sunt mersul pe jos cel puțin 30 de minute (practicat de 76% dintre respondenți), mersul pe bicicletă (31%), fitness-ul (17%) și sporturile de echipă (12%).

Cum prepari cel mai bun smoothie verde

Acestea fiind spuse, tu ce mai aștepți? Alege și tu un stil de viață sănătos!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.