7 greșeli în ritualul masculin

Te străduiești să arăți bine, dar ceva nu merge… iată unde greșești în ritualul masculin de îngrijire și cum îndrepți situația.

 

Nu folosești cremă de față

Consideri că after shave-ul e suficient pentru a-ți hrăni pielea? Loțiunea după ras, are într-adevăr, grijă de pielea traumatizată de lama de ras, însă restul feței are nevoie de o formulă hrănitoare, care să ajute pielea să facă față și celorlalte agresiuni externe: soare, temperaturi extreme, etc. și interne: alcool, oboseală, țigări, alimentație haotică. Ridurile apar și se adâncesc mai rapid pe un ten deshidratat, grăbind procesul de îmbătrânire cutanată.

 

Nu te bărbierești corect

Da, ai auzit bine! Știu că ai o experiență vastă, dar mai știu că-ți place logica, așa c-o să apelez la o explicație plauzibilă: bărbieritul pe uscat este mult prea dur pentru piele (chiar dacă unele companii producătoare de aparate de ras pretind că perfect în regulă). Atât părul, cât și pielea sunt pregătite să intre în contactul cu lama doar după duș și – atenție! – după exfolierea feței. Odată îndepărtat stratul de celule moarte de la suprafața pielii, lama taie firul mult mai de jos, lăsând pielea netedă, curată și luminoasă, amânând chiar cu o zi următorul bărbierit.

 

Amesteci mirosurile

Dacă folosești un after-shave lichid probabil că miroși deja ca o parfumerie. Însă tu mergi mai departe, și aplici din belșug parfum. Dacă acesta din urmă nu face parte din aceeași gamă cu loțiunea post-ras, probabil că mirosul i se modifică simțitor, iar tu „rezolvi” problema aplicând și mai mult parfum. Greșit. Ori le cumperi împreună, ca să urmeze relativ aceeași linie olfactivă, ori folosești ceva fără miros după bărbierit, pentru ca apoi să te rezumi la maxim 3 puncte de puls în care să aplici parfumul.

 

Nu folosești cremă de corp

Te plângi că hainele îți irită pielea, dar preferi să te scarpini decât să iei măsuri preventive. Înainte de toate, schimbă gelul de duș (e posibil să-ți usuce excesiv pielea) cu o formulă hidratantă și spală-te cu apă un pic mai rece (la temperatura corpului), deoarece apa fierbinte usucă pielea. Dacă problema persistă, cumpără-ți o loțiune de corp – da, există și în gamele de îngrijire pentru bărbați – și aplic-o după baie. Bonus: parfumul rezistă și mai mult pe pielea hidratată.

 

Îți neglijezi unghiile

Trusa ta de manichiura ta se rezumă la o unghieră? Probabil că nici la salon n-ai în gând să mergi vreodată pentru a-ți aranja unghiile. Și totuși, pielițele alea aspre, unghiile care agață și zgârie și mâinile aspre nu se vor remedia de la sine. Folosește o pilă pentru a-ți netezi vârfurile. Taie pielițele crescute în exces (dacă nu te simți în stare, roag-o pe prietena ta) și folosește cremă de mâini măcar o dată pe zi.

 

Refuzi balsamul de păr

Sigur că tu nu îți agresezi părul așa cum o fac femeile, cu aparate și produse de coafat. Totuși, dacă ai părul mai aspru ca niciodată, poți folosi un balsam de păr – există și la raftul de produse de îngrijire a părului pentru bărbați – măcar o dată pe săptămână, pentru a hidrata cuticula (uscarea firului de păr îl face aspru și casant).

 

 

Ignori pilozitățile?

Faptul că așa ești tu, păros, nu poate fi o scuză (tu sigur n-ai accepta explicația asta de la o femeie, nu-i așa?). O fi părul un simbol al masculinității, dar dacă nu te mai vezi prin el, e o problemă. E alegerea ta ce faci cu pilozitățile de pe picioare, mâini, piept… însă zona gâtului, axilele, nasul, urechile, dar și zonele intime, ar trebui să fie din când în când „defrișate”.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.