Riscurile sexului de vara

Totusi, pe cat de putin sexy ar suna, exista cateva riscuri ale sexului din timpul verii. Insa nu trebuie sa te descurajeze, doar sa te faca mai atenta.

Prezervativele nu se impaca cu apa

Desi prezervativele sunt compatibile cu lubrifianti pe baza de apa, ele nu sunt facute pentru a fi folosite in apa. Companiile producatoare nu isi testeaza prezervativele in astfel de conditii, deci nu pot garanta pentru eficienta lor in bazine, piscine sau alte cadre marine.

„Desi sarea din apa nu afecteaza materialul din care sunt facute prezervativele, exista o posibilitate destul de mare pentru chimicalele folosite in piscine sa produca efecte”, declara un reprezentant Durex pentru LiveScience.

Caldura poate si ea sa deterioreze prezervativul. In plus, este chiar dificil sa il pui in apa.

Mai exista si problema lubrifiantului: apa il curata, inclusiv lubrifierea naturala a corpului feminin.

Soare, nisip si bacterii

Poate ca te afli intr-o relatie sigura, fara teama de boli cu transmitere sexuala care sa te faca sa porti prezervativ. Asta nu te scapa de grija bazinelor prost ingrijite care sunt un mediu numai bun pentru bacterii sa se dezvolte.

Un studiu al Universitatii din Oregon, SUA, a descoperit ca vara nu este cel mai bun moment pentru a avea o infectie bacteriala (daca exista vreunul), numarul lor inmultindu-se cu pana la 17% la fiecare 10 grade in plus in temperatura aerului.

Astfel de bacterii sunt cauza infectiilor gastrointestinale si respiratorii, dar si a pneumoniei si infectiilor din sange. In plus, bacteriile pot cauza infectii ale tractului urinar, pentru care contactul sexual este un factor de risc.

Nici apa marii nu este scutita de pericole. Atat apa, cat si nisipul pot contine microbi care sa produca iritatii ale pielii si infectii ale urechii, de genul enterococilor si E.coli.

Probleme pentru „inotatori”

Si daca nu aveai destule motive pentru a te gandi de doua ori, jacuzzi-ul poate duce la probleme de fertilitate pentru barbati.

Un studiu al Universitatii din California a descoperit ca expunerea repetata la apa fierbinte poate avea efecte asupra spermei si a mobilitatii spermatozoizilor.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.