Retete rapide, dar super ingenioase!

By  | 

COSMO adoră să testeze noi reţete şi să dea startul experimentelor inedite în bucătărie. Iată câteva idei pentru a găti rapid, dar gustos şi ingenios!

Sigur, acum, cu Google la îndemână, bloguri culinare de peste tot de pe mapamond şi cărţi de gătit cu coperţi lucioase (deh, epoca celebrei Sanda Marin nu putem spune că a apus complet, dar gastronomia a evoluat enorm) e relativ simplu să îţi pui şorţul de bucătărie şi să te apuci de experimentat în bucătărie. Dacă eşti şi pasionată, cu atât mai bine. Iată sugestiile COSMO:

Sandwich cu ou

Sotează într-o tigaie cu puţin ulei câteva fâşii subţiri de ardei gras galben şi roşu. Prăjeşte un ou (sau două, dacă iei micul dejun alături de iubitul tău) şi pune câteva felii de pâine la toaster. Unge feliile de pâine prăjită cu brânza ricotta, aşază pe fiecare dintre ele câte un ou şi completează cu fâşiile de ardei călite. Pune câteva frunze de baby spinach la final, presară o tură de piper şi de sare şi… bon apetit!

Snack exotic

Gustările dintre mese sunt foarte importante, deoarece trebuie să te sature (pentru moment), dar în acelaşi timp să conţină nutrienţi şi vitamine pentru a-ţi face tranziţia de la o masă principală la alta. Încearcă următoarea combinaţie: un iaurt grecesc cu 10% grăsime (sau mai puţin, e ok), felii de mango (cu beneficii pentru digestie şi împotriva insomniilor), de piersică sau de măr (sau câteva din fiecare, după preferinţe), câţiva fulgi de migdale (ok, sunt scumpi, dar o pungă îţi ajunge foarte mult timp) şi amestecă-le într-un bol. Te vei îndrăgosti de acest snack!

Budinca de ciocolata cu chia

Mmm, ce desert delicios! Amestecă într-un blender 360 ml de lapte de migdale cu şase curmale fără sâmburi, adaugă apoi 60 gr seminţe de chia, 30 gr pudră de cacao, o linguriţă de scorţişoară şi jumătate de linguriţă extract de vanilie. Lasă la rece cel puţin şase ore (ideal ar fi toată noaptea) şi gustă din acest desert a doua zi. Mai multe reţete la fel de savuroase găseşti în categoria Slowly Veggie de pe ecuisine.ro !


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *