
Retete pentru dieta Montignac
Dieta Montignac este mai mult decât un simplu regim – este un stil de viaţă sănătos care te ajută să dai jos kilogramele în plus fără mari eforturi. Nu este nevoie să numere mereu caloriile şi să îţi limitezi porţiile, ci poţi mânca cât vrei, atâta timp cât alimentele consumate sunt cele permise.
Aşa cum spuneam într-un articol anterior, dieta are două faze: de slăbire şi de menţinere a greutăţii. Găseşti mai multe detalii aici.
Astăzi ţi-am pregătit două reţete pentru dieta Montignac, gustoase şi uşor de făcut.
Ruladă de pui cu parmezan şi legume la cuptor
Ingrediente (pentru 4 porţii)
- 1 kg piept de pui tăiat subţire
- 10 linguri de parmezan
- 5 linguriţe de muştar Dijon cu boabe întregi
- sare, piper
- legume congelate
Mod de preparare
După ce ai tăiat pieptul de pui în 10-12 felii, se sărează şi piperează după gust pe ambele părţi, apoi se adaugă o jumătate de linguriţă de muştar pe fiecare felie. Apoi, se presară parmezan, câte o linguriţă peste fiecare felie.
În continuare, feliile de piept de pui se rulează şi se aşează în tavă. Aceasta se pune la cuptorul preîncălzit la 220 de grade C pentru 40-45 minute, până când se rumeneşte deasupra. Cam după 20 de minute după ce tava a fost pusă la cuptor, se adaugă şi restul parmezanului.
Se serveşte cu legume la cuptor.
Piure de broccoli şi mazăre
Ingrediente
- 400 grame mazăre congelată
- 2 broccoli
- 30 grame unt
- 4 linguri smântână
- 3 linguri seminţe de susan
- condimente (cimbru, boia de ardei iute, busuioc)
Mod de preparare
Pentru început, se spală broccoli-ul, se separă buchetele, se curăţă cotorul de coajă şi se taie în bucăţi mici. Se pune la fiert alături de mazăre pentru 15-20 se minute, apoi se lasă câteva minute să se răcească.
Se pun legumele fierte în vasul de la robot pentru a le pasa, apoi se adaugă unt, smântână şi condimente după gust. Când legumele sunt pasate bine, se adaugă seminţe de susan.
Poftă bună!
Email