Retete Dukan pentru etapa de croaziera

By  | 

Această dietă a fost creată de nutriţionistul francez Pierre Dukan, iar abordarea sa este diferită: nu se numără caloriile consumate, ci proteinele. Dieta are patru etape: cea de atac, cea de croazieră, cea de consolidare şi cea de stabilizare permanentă.

În faza de croazieră sunt permise alimentele din prima fază (carne de vită, carne de pasăre fără grăsime sau piele, peşte, fructe de mare, ouă, lactate sub 2% grăsime, ceapă, usturoi) şi sunt introduse legume precum anghinare, sparanghel, vânătă, broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles, ţelină, cicoare, dovlecel, castravete, praz, ciuperci, ceapă, ridiche, frunze de salata, soia, spanac, sfecla, roşii, napi.

Iată trei reţete Dukan pentru faza de croazieră, gustoase şi care necesită puţin timp pentru preparare.

Frittata cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente

  • 5 ouă mari
  • 3 linguri de brânză degresată cremoasă
  • 100 grame şuncă de pui
  • 1 ceapă roşie
  • 50 grame caşcaval ras
  • 2 frunze de busuioc verde
  • sare, piper, oregano

Mod de preparare

Pentru început, se bat ouăle şi se amestecă bine cu brânza. Se adaugă şunca tăiată cubuleţe mici, ceapa tăiată şi caşcavalul ras şi se amestecă.

Se condimentează după gust cu sare, piper, oregano şi busuioc, apoi se toarnă într-o tavă de silicon sau un vas de yena. Se pune la coptor la 180 de grade şi se lasă la copt timp de 30-40 de minute.

Cu 10-15 minute înainte de a fi gata, se presară caşcaval ras deasupra.

Chec aperitiv cu şuncă şi ceapă verde

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 150 grame iaurt grecesc degresat
  • 4 linguri de tărâţe de ovăz
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 100 grame şuncă de pui
  • 1 fir de ceapă verde (doar partea verde)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • sare
  • ierburi aromate

Mod de preparare

Pentru început, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele praf degresat, cu iaurtul, tărâţele de ovăz, sarea, ierburile aromate şi praful de copt şi se amestecă până la omogenizare.

Separat, albuşurile se bat spună tare, apoi se adaugă peste compoziţia cu gălbenuşuri şi se amestecă bine.

Se toarnă apoi şunca şi ceapa şi se amestecă încet, după care se pune compoziţia într-o tavă de chec care se introduce la cuptorul încins la 170 de grade, unde se lasă 40-45 minute. După ce se închide cuptorul, checul se mai lasă în jur de 10 minute înauntru, apoi se lasă la răcit.

Omletă cu somon

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 100 grame de somon (file de somon tras la tigaie)
  • jumătate de ceapă albă
  • sare, piper

Mod de preparare

Pentru început, se toacă ceapa, se pune în tigaia încinsă şi se sotează timp de 1-2 minute. Ouăle se bat bine cu sare şi piper şi se adaugă peste ceapă în tigaie, unde se lasă cam jumătate de minuc. Se adaugă apoi somonul tăiat în bucăţi. Se lasă la foc mediu şi se întoarce de pe o parte pe alta până este gata.

Simplu şi gustos! Poftă bună!

 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *