Retete Dukan pentru etapa de atac

By  | 

 

Această dietă a fost creată de nutriţionistul francez Pierre Dukan, iar abordarea sa este diferită: nu se numără caloriile consumate, ci proteinele. Dieta are patru etape: cea de atac, cea de croazieră, cea de consolidare şi cea de stabilizare permanentă.

În etapa de atac se consumă doar proteine pure: carne de vită şi viţel (mânzat), carne de pasăre fără grăsime sau piele (exceptând carnea de gâscă şi raţă), peşte, fructe de mare, ficat de vită şi pui, ouă, lactate sub 2% grăsime, ceapă, usturoi, apă, cafea şi ceai neîndulcite, o lingură şi jumătate de ovăz zilnic, îndulcitori.

Iată trei reţete Dukan pentru etapa de atac, gustoase şi care necesită puţin timp pentru preparare.

Somon cu lămâie şi verdeaţă

Ingrediente:

1 file de somon

sucul de la jumătate de lămâie

2 linguriţe de muştar cu îndulcitor

sare

piper roşu sau negru

1 linguriţă de ulei

jumătate de legătură de mărar verde

Mod de preparare:

Pentru început, fileul de somon se spală şi se usucă cu un prosop de hârtie. Se stropeşte cu zeama de lămâie, se unge cu muştar, apoi se adaugă restul ingredientelor. Se pune în pungă şi se lasă la frigider la marinat aproximativ 40-60 de minute.

Se împachetează fileul în folie de aluminiu şi se aşează pe grătarul încins. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scoate din folie şi se stropeşte din nou cu puţină zeamă de lămâie. Nu mai rămâne decât să îl pui câteva minute pe grill.

Retete Dukan pentru fiecare masa a zilei

Paste cremoase cu pui la cuptor

Pentru această reţetă se folosesc paste shirataki, care au zero calorii. Aceste paste nu au gust, acesta depinzând de modul în care sunt preparate.

Ingrediente:

300 grame piept de pui

250 grame paste shirataki

150 grame iaurt grecesc

100 grame quark

1 ou

1-2 căţei de usturoi

sare, piper

Mod de preparare:

Pentru început, pastele shirataki se spală în 2-3 ape, apoi se pun la fiert în apă clocotită pentru 5-10 minute.

Pieptul de pui se taie în cubuleţe de aproximativ 1,5 cm, apoi se găteşte într-o tigaie antiaderentă încinsă până când se albesc. Se adaugă ustoroiul tăiat feliuţe şi se mai lasă pe tigaie cam un minut.

În timp ce puiul se pregăteşte, se amestecă într-un vas quarkul, oul şi condimentele. Puiul, pastele şi usturoiul se toarnă peste această compoziţie şi se amestecă bine.

Se introduce compoziţia în cuptorul încins la 180 de grade şi se lasă 30-35 de minute.

Retete Dukan de prajituri

Ouă umplute cu ton

Ingrediente:

5-6 ouă fierte

2 linguriţe de brânză degresată

1 cutie de ton în suc propriu

sare, piper

Mod de preparare:

Ouăle se fierb tare şi se taie în jumătăţi după ce s-au răcit.

Tonul se scurge de apă şi se mărunţeşte cu furculiţa.

Peste tonul mărunţin se adaugă gălbenuşurile (nu neapărat toate), brânza şi condimentele. Se amestecă foarte bine, iar compoziţia se asează în ouă cu lingura.

Se păstrează la rece.

Simplu şi gustos! Poftă bună!

 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *