Retete Dukan de prajituri

By  | 

Dieta Dukan este una dintre cele mai cunoscute diete din lume, fiind creată de doctorul francez Pierre Dukan în urmă cu 30 de ani. A câştigat popularitate odată cu publicarea cărţii ”Nu ştiu să slăbesc” a acestuia şi este foarte folosită pentru că nu impune restricţii privind cantitatea de alimente consumată.

Dieta Dukan este compusă din patru etape: etapa de atac, în care se consumă doar proteine, etapa de croazieră, în care se alternează proteinele şi legumele, etapa de consolidare şi etapa de stabilizare. Programul etapelor este flexibil, în funcţie de vârstă, înalţime, numărul de kilograme pe care le ai şi pe care vrei să le pierzi etc.

Reţeta Dukan pentru chec cu mere

Se poate consuma în cea de-a treia etapă a dietei Dukan, cea de consolidare.

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 ouă medii
  • 2 linguri îndulcitor solid
  • 80 g amidon de porumb
  • 90 g făină integrală
  • 60 g tărâţe de ovăz
  • 115 ml lapte degresat
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură rasă gluten de grâu (opţional)
  • 1-2 linguriţe scorţisoară

Mod de preparare

Ouăle, îndulcitorul, amidonul de porumb, glutenul şi tărâţele măcinate fin se pun într-un vas de plastic peste care se adaugă făina intrgrală amestecată cu praful de copt. Se adaugă apoi laptele degresat, iaurtul şi scorţişoara şi se amestecă până la obţinerea unei compoziţii omogene. La final, se adaugă un măr curăţat şi tăiat în cubuleţe şi se amesteca bine.

Se tapetează forma de chec cu hârtie de copt, se pune aluatul în formă, iar deasupra se aşează mărul rămas, curăţat şi tăiat în feliuţe subţiri.

Checul se coace timp de 30-35 minute în cuptorul preîncăşzit la 180 °C şi se serveşte după ce s-a răcit complet.

Reţeta Dukan pentru brioşe cu lămâie

Se poate consuma în toate etapele dietei Dukan.

Ingrediente

  • 8 linguri tărâţe ovăz
  • 4 linguri tărâţe grâu
  • 4 ouă
  • 2 linguri îndulcitor natural
  • 4 linguri brânză de vaci degresată
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lămâie mare (doar coaja rasă)
  • esenţă de lămâie (opţional)

Mod de preparare

Tărâţele de ovăz şi grâul se pun într-un vas unde se adaugă şi ouăle bătute cu o furculiţă, îndulcitorul, brânza de vaci, coaja de lămâie, esenţa şi praful de corp. Se amestecă până la opţinerea unei compoziţii omogene şi se lasă aluatul să se odihnească 5-10 minute.

Se umplu hârtiuţele de brioşe pe trei sferturi şi se asează în formă, apoi le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru cca 20-25 minute. După ce se răcesc puţin, se desprind cu grijă hârtiuţele şi se servesc.

Reţeta Dukan pentru îngheţată de vanilie

Ingrediente

  • 360 ml lapte
  • 1 gălbenuş proaspăt
  • 6 linguri iaurt natural 0,1% grăsime
  • îndulcitor lichid
  • 4 linguri cremă de iaurt
  • 1 păstaie vanilie

Mod de preparare

Cu o zi înainte de prepararea îngheţatei, trebuie pregătită crema de iaurt: într-o bucată de tifon sau sită specială de bumbac, se pune la scurt cam 330 g de iaurt natural de 0,1 % grăsime. Acesta se pune la frigider peste noapte.

Se amestecă gălbenuşul cu îndulcitorul şi se adaugă treptat lappte rece, amestecând încontinuu. Amestecul se pune pe foc mic şi se adaugă şi seminţele unei păstăi de vanilie. Se amestecă cam 6-7 minute, până când devine uşor cremos.

Se stinde focul şi se lasă crema să se răcească, apoi se adaugă iaurtul şi crema de iaurt.

Se amestecă bine, apoi se mută crema obţinută în maşina de îngheţată. Dacă nu ai una, se pune îngheţata într-un vas de inox în congelator şi se amestecă o dată la 20 de minute timp de două ore.

Ce alte retete Dukan ai vrea sa mai gasesti pe site la noi?

 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *