Retete Dukan cu pui

By  | 

 

Dieta Dukan a fost creată de nutriţionistul francez Pierre Dukan, iar abordarea sa este diferită: nu se numără caloriile consumate, ci proteinele. Dieta are patru etape: cea de atac, cea de croazieră, cea de consolidare şi cea de stabilizare permanentă. Găseşti mai multe detalii despre dietă şi etape în acest articol.

Astăzi ţi-am pregătit trei reţete cu pui, pentru etapa de atac, cea de croazieră şi cea de consolidare.

Lasagna cu pui (etapa de atac)

Ingrediente (pentru patru porţii)

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • paste pentru lasagna
  • Pentru sosul ragu:
  • 1 ceapă
  • verdeaţă
  • oregano, cimbru, rozmarin
  • suc de roşii (de preferat să fie făcut în casă)
  • sare, piper
  • Pentru sosul alb:
  • 250 ml lapte degresat
  • 1 linguriţă de făină de konjac
  • sare, piper
  • o mână de caşcaval ras

Mod de preparare

Pentru început, pastele de lasagna se spală bine şi se fierb timp de 5 minute, după care se lasă la scurs.

Apoi, se toacă carnea împreună cu ceapa şi se adaugă verdeaţa şi sare şi piper după gust. Amestecul se pune într-o tigaie pe foc până când se schimbă culoarea. În continuare, se pun sucul de roşii, oregano, cimbru şi rozmarin şi se lasă încă puţin pe foc până scade.

Se trece apoi la sosul alb, pentru care din cei 250 ml de lapte punem 3 sferturi la foc să se încălzească. În acest timp, se amestecă 1 linguriţă rasă de făină de konjac cu restul de lapte şi când primul s-a încălzit le amestecăm. Se pune apoi caşcavalul şi se amestecă bine până la topirea acestuia.

În continuare, într-un vas se pun un rând de paste şi sosurile, pe rând, însă în aşa fel încât ultimul rând să fie de paste şi sos alb, apoi caşcaval ras. Se pune la cuptor la foc mediu-mare până se aureşte deasupra.

Quiche cu pui şi conopida (etapa de croazieră)

Ingrediente

  • 1 conopidă medie (în jur de 1 kg)
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • jumătate de praz
  • 1 morcov
  • 8 roşii cherry
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • ghimbir, usturoi, chili, timian, frunze de busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fierb pulpele de pui, conopida şi morcovul, se scurg bine, se toacă, apoi se aşează în tavă.

Se amestecă laptele, ouăle, ghimbirul, usturioul, chili, timian şi sare şi se toarnă peste carne şi peste legumele din tavă. În continuare, se aşează roşiile întregi şi frunzele de busuioc şi se lasă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte bine.

Salată mexicamă (etapa de consolidare)

Ingrediente (pentru două porţii)

  • 1 ceaşcă pui fiert
  • 1 ceaşcă ţelină tocată
  • 1 ceaşcă morcov tocat
  • 6 căni salată mixtă
  • 1 ceaşcă şuncă presată neafumată
  • 2 ceşti roşii cherry
  • 3 legături ceapă verde
  • 1 ceaşcă măsline verzi
  • 1 ceaşcă porumb
  • brânză Quark şi iaurt cu ananas pentru dressing

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron toate ingredientele şi se ornează cu roşii cherry pe margine. Amestecă bine brânza Quark cu iaurtul cu ananas şi pune amestecul peste ingrediente.

Poftă bună!

 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *