Retete delicioase de cocktail non-alcoolic

By  | 

4 reţete delicioase de cocktail non-alcoolic

1. Watermelon Agua Fresca

Ingrediente:

  • 3 kg pepene roşu cu tot cu coajă
  • 250 ml apă
  • 75 g zahăr
  • 60 ml suc proaspăt de lămâie
  • sifon sau apă minerală
  • Felii de lime pentru decor

Mod de preparare: Pune într-un blender jumătate din pepene (fără coajă şi sâmburi), apă şi zahăr şi fă-le suc. Rezultatul îl strecori într-un vas mare şi repeţi procedeul şi cu restul de pepene, apă şi zahăr. Peste acest suc pune şi zeama e lămâie apoi pune la răcit în frigider pentru aproximativ 3 ore.

Serveşte cu apă minerală şi lime.

2. Pineapple Cooler

Ingrediente:

  • 2 kilograme de ananas (cu tot cu coajă)
  • 55 g zahăr
  • lavandă, rozmarin sau lămâiţă proaspete
  • 60 ml suc de lămâie proaspăt

Mod de preparare: curăţă şi taie ananasul în cuburi mici şi apoi mărunţeşte-l în blender. Pune într-un vas mai mare de metal cu zahărul şi 1 litru de apă şi câteva frunze proaspete pentru aromă şi apoi fierbe conţinutul păstrând vasul deasupra focului mic timp de aproximativ 15 minute. După răcire strecoară printr-un tifon sucul, pe care îl amesteci cu sucul  lămâie şi ierburi.

Serveşte cu cuburi de gheaţă din belşug

3. Cranberry Ginger Tea Punch

Ingrediente:

  • o bucată mare de ghimbir, tăiată fâşii
  • 750 ml suc proaspăt de merişor sau zmeură
  • 1 1/2 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură suc de portocale
  • 6 felii de lămâie
  • 6 felii de portocală

Mod de preparare: Prepară astfel ceaiul de ghimbir: În 800 de ml de apă fierbe ghimbirul după care lasă-l la răcit câteva ore. După ce s-a răcit ceaiul, adaugă şi celelalte ingrediente într-un vas mai mare, după care serveşti băutura cu gheaţă după preferinţe.

4. Limonadă de rozmarin şi castravete

Ingrediente:

  • 3 castraveţi mari
  • 1 lingură de rozmarin proaspăt mărunţit
  • 250 ml apă
  • 125 ml suc de lămâie proaspăt
  • 3 linguri de sirop de agave

Mod de preparare: taie 12 felii subţiri de castravete pentru decorare. Curăţă restul de castravete de cajă pe care îl mărunţeşti alături de rozmarin, după care strecori sucul printr-o sită deasă. Toarnă într-un vas încăpător împreună cu restul de ingrediente şi serveşte cu gheaţă. Adaugă în pahar şi felii de castravete şi fire de rozmarin proaspăt.

După ce savurezi unul dintre aceste cocktail-uri…sau pe toate, scrie-ne dacă ţi-au plăcut! Enjoy! 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *