Retete delicioase de bauturi calde

Băutura de dimineaţa – Chai aromat cu lapte de soia (4 porţii)

Ingrediente: 700 ml apă, 10 seminţe de cardamom verde, 5 cuişoare, 2 beţe de scorţişoară, 1 bucată de ghimbir curăţat, 1/2 păstaie de vanilie, miere de albine pentru îndulcit, după gust, 4 plicuri de ceai negru şi 300 ml de lapte de soia.
Cum se prepară: pune apa la fiert într-o crăticioară împreună cu condimentele, pe care le fierbi şi le ţii pe foc timp de aproximativ 15 minute până devine aromată apa. Lasă să scadă temperatura apei şi apoi adaugi cele 4 plicuri de ceai negru pe care le laşi la infuzat 3 minute. Strecoară ceaiul şi adaugă şi laptele de soia pentru a servi apoi băutura caldă.

Băutura de prânz – Cacao cu lapte condimentată (4 porţii)

Ingrediente: 1 l lapte degresat, 8 linguriţe de cacao, zahăr brun după gust, 1 linguriţă rasă de scorţişoară, 1 linguriţă rasă de praf de chilli, un praf de sare şi bezele.
Cum se prepară: Fierbe laptele cu condimentele pe care îl adaugi apoi în cele 4 căni cu cacao şi serveşti caldă şi extra fierbinte datorită condimentului iute. Adaugă şi bezele sau frişcă, după preferinţă.

Băutura de seara – Rom cremos fierbinte (4 porţii)

Ingrediente: 1 bucată de unt nesărat din comerţ, zahăr brun după gust, 1 linguriţă de coajă rasă de portocală, 1 linguriţă rasă de scorţişoară, 1/2 linguriţă de nucşoară, 1 linguriţă rasă de ghimbir dat pe răzătoare, 180 ml rom, 600 ml apă, suc proaspăt de portocale.
Cum se prepară: amestecă la mixer untul împreună cu condimentele (coaja de portocală, scorţişoara, nucşoara, ghimbirul). Amestecă în fiecare dintre cele 4 căni câte 2 linguri de unt condimentat cu câte 3 linguri de rom şi adaugă apă fierbinte împreună cu suc de portocale proaspăt.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.