Rețete de smoothie ideale în sezonul cald

În sezonul cald avem nevoie de mai multă hidratare, iar fructele și legumele proaspete se găsesc în orice piață. Ce putem face cu acestea? Smoothie-uri, bineînțeles!

Smoothie-ul este o băutură densă, ușor de preparat din amestecul într-un blender a diferitelor combinații de fructe, legume și alte ingrediente precum lapte sau unt de arahide. Este o alegere excelentă pentru micul dejun, dar nu numai, în special în sezonul cald.

Această băutură te ajută să economisești timp, dar și bani, ajută la întărirea sistemului imunitar, ajută digestia, prin multitudinea de fibre naturale pe care le oferă. Este o băutură naturală și sănătoasă, plină de vitamine, minerale, nutrienți și antioxidanti, care oferă energia necesară organismului și este deosebit de sățioasă.

Citește și: Beneficiile ceaiului verde

În general, un smoothie este format din trei părți și anume: o parte de tip lichid de bază, fructe și/sau legume și gheață. Dacă folosești fructe sau legume congelate, poți renunța la gheață.  De asemenea, poti folosi diferite topping-uri sau garnituri, cum ar fi fructe taiate sau frunze proaspete de mentă. În functie de ce anume folosești în amestec, băutura rezultată va fi mai mult sau mai puțin densă.

Comparativ cu un shake, la smoothie nu se adaugă în general produse lactate sau zahăr, nici înghețată, sirop de ciocolată sau miere.

Printre alimentele folosite cel mai des se numara spanacul, varza, pătrunjelul, castraveții sau iarba de grâu la categoria legumelor și fructe ca bananele, perele, kiwi sau fructele de pădure, însă poți face orice fel de combinații pentru a crea băutura cea mai potrivită pentru tine.

Citește și: Cum să ai o viață lungă și sănătoasă 

În continuare, iată 5 rețete de smoothie pe care le-am testat pentru tine. Sunt delicioase și foarte ușor de facut, perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare între mese.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.