Retete de salata de toamna

By  | 

Salată de curcan şi merişor

Ingredientele necesare: 3 cartofi dulci de mărime medie, curăţaţi şi feliaţi, 1 piept de curcan preparat pe grătar, feliat, 1 ceapă roşie, o mână de merişor, 2 linguri de ulei de măsline, o mână de seminţe de pin, 3 linguri oţet de mere, roxmarin proaspăt, 2 linguriţe de miere de albine, 1 lingură muştar dijon, sare.

Cum se prepară: Prepară cartofii dulci la cuptor într-o lingură de ulei de măsline timp de aproximativ 30 min, pe care îi pui într-un castron împreună cu pieptul de curcan feliat şi apoi adaugi celelalte ingrediente. Din muştar, miere, 1 lingură de ulei de măsline şi oţetul de mere prepari şi dressing-ul pe care îl adaugi la final.

Salată de dovleac cu spanac

Ingrediente necesare: 300 gr dovleac copt la cuptor, 1 ardei gras mare tăiat rondele, 1 lingură ulei de măsline extra-virgin, pătrunjel proaspăt, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 măr roşu curăţat şi feliat, 1 pachet de spanac baby, câteva frunze varză roşie tocate mărunt, o mână de miez de seminţe de floarea-soarelui, sare, piper negru măcinat.

Cum se prepară: Peste frunzele de spanac bine spălate adaugi varza tocată fin, cuburile de dovleac copt, feliile de măr, ardeiul, miezul, apoi dressingul din zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Adaugă sare şi piper după gust.

Salată de somon condimentată

Ingrediente necesare: 100 gr somon afumat, 1 pachet amestec de salată, 1/4 avocado tăiat cuburi mici, 1 grepfrut feliat, 1 ceapă roşie mică,  o mână de cuburi de sfeclă roşie cuburi, 10 bucăţi fistic. Pentru dressing ai nevoie de 1 lingură ulei de măsline extra-virgin, 2 linguri suc de portocale, 2 linguri oţet de vin alb, 1/2 linguriţă de muştar dijon, sare şi chilly.

Cum se prepară: Peste salată adaugă fileurile de somon întregi apoi cuburile de avocado, sfecla roşie, feliile de grepfrut şi fisticul. Adaugă şi dessing-ul şi este gata de servire!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *