Retete de Paste pentru vegetarieni: drobul

By  | 

Una dintre cele mai cunoscute şi iubite mâncăruri de Paşte este drobul, însă pentru prepararea lui este nevoie de măruntaie de miel (ficat, plămâni, splină, inimă şi rinichi), deci vegetarienii nu pot consuma acest preparat tradiţional. Dacă ai decis recent să devii vegetariană, probabil te întristează puţin acest lucru, însă există şi reţete de drob pentru tine, foarte uşor de făcut şi foarte delicioase!

Traditii si obiceiuri de Paste

Azi îţi voi prezenta o reţetă de drob cu ciuperci pe care o poţi încerca dacă eşti lacto-ovo-vegetariană.

Ingrediente

250 grame ciuperci proaspete

3 fire ceapă verde

2 ouă

1 legătură mărar 

1 legătură pătrunjel

2-3 linguri smântână

2 linguri pesmet

75 grame caşcaval ras

sare

piper

1 cubuleţ de unt (pentru unsul tăvii)

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să speli bine ciupercile, mărarul şi pătrunjelul, apoi să le laşi la scurs. Mărunţeşte-le apoi în robotul de bucătărie şi aşează-le într-un bol.

Cum decorezi masa de Paste

Bate ouăle şi amestecă-le cu caşcaval ras şi restul de ingrediente, apoi adaugă-le peste verdeţuri şi ciuperci. Omogenizează bine compoziţia, apoi aşeaz-o în tava unsă în prealabil cu unt şi presară caşcaval ras pe deasupra. 

După ce ai încălzit cuptorul, pune tava înauntru şi las-o la copt până se rumeneşte. Lasă apoi drobul să se răcească complet, apoi răstoarnă-l pe un platou.

Iar asta este tot! Simplă şi gustoasă, această reţetă te va ajuta să consumi preparatele tradiţionale de Paşte chiar dacă eşti vegetariană. 

Poftă bună şi urmăreşte-ne în continuare pentru alte reţete delicioase!


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *