Retete de Craciun: 3 deserturi rafinate

Hai să lăsăm tradiţionalele reţete de Crăciun în seama mamelor noastre şi să încercăm ceva nou anul acesta. Iată propunerile Cosmo pentru desert: 4 reţete de prăjituri absolut delicioase!

1.Panna Cotta cu ghimbir şi amaretto

Ingrediente: 300 ml lapte integral, 100 g zahăr brun pudră, 5 foi de gelatina, 300 ml smantană integrală, 4 linguri amaretto, esenţă de migdale, ghimbir, 25 ml sirop de ghimbir, 12 biscuiţi amaretto, 6 forme pentru desert.

Cum se prepară: Într-un vas mare dizolvă deasupra focului zahărul în lapte, apoi lasă-l să se răcească. Pune foile de gelatină într-un vas cu apă să se hidrateze (ai indicaţiile pe pachetul de gelatină), după care le iei şi le pui în laptele călduţ, şi amesteci până se dizolvă şi acesta. Adaugă apoi în vasul cu lapte şi smântâna, amaretto, câteva picături de esenţă de migdale şi siropul de ghimbir şi amestecă până se omogenizează.

Pune amestecul în cele 6 forme pe care le pui la rece în frigider minimum 4 ore, după care le poţi servi decorate cu feliuţe de ghimbir şi biscuiţi amaretto.

2. Tiramisu ”îmbătat”

Ingrediente: 4 ouă, 75 g zahăr pudră, 500 g brânză mascarpone, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie, 300 ml smântână, câte 2 linguri de lichior de cafea, brandy şi Amaretto, 400 ml cafea expresso preparată din 2 linguri de cafea, 1 pachet de pişcoturi, 150 g ciocolată amăruie.

Cum se prepară: pune gălbenuşurile de ou într-un vas cu zahărul, pe care trebuie să le baţi cu mixerul, apoi adaugi mascarpone, vanilia şi smantâna până când se omogenizează. Într-un vas separat bate albuşurile până devin o spumă densă şi cremoasă şi adaugă peste mix-ul cu mascarpone. 

Amestecă băuturile cu cafeaua în vare vei înmuia apoi jumătate dintre pişcoturi, pe care le vei folosi pentru stratul inferior al prăjituri. Pune peste pişcoturi o treime din ciocolata mărunţită apoi jumătate din amestecul cremos de mascarpone. mai adaugă un strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi alcool, un strat de ciocolată şi apoi restul de mascarpone. Ultimul strat este cel de ciocolată neagră mărunţită. Pune prăjitura la rece în frigider şi serveşte peste câteva ore.

3. Meringue cu mandarine

Ingrediente: 4 albuşuri de ou, 225 zagăr pudră, 500 ml smântână, 2 mandarine, 1 linguriţă extract de vanilie, fructe pentru decorat (mandarine, ananas, fructul pasiunii).

Cum se prepară: bate albuşurile până devin o spumă omogenă după care încorporezi şi zahărul câte o lingură o dată. Pune spuma de albuşuri în tava de copt sub formă de blat şi netezeşte deasupra pentru topping. Lasă cuptorul să se încălzească la 140 grade câteva minute apoi pune tava la copt cât mai sus în cuptor, pentru o oră. După ce opreşti cuptorul laşi blatul să se răcească în tavă în cuptor pentru câteva ore sau chiar peste noapte.

Pepară crema de mandarine din 3 linguri de zahăr pudră, sucul şi pulpa de la 2 mandarine şi extractul de vanilie. După ce amesteci ingredientele pui siropul obţinut pe blatul de bezea, peste care mai adaugi apoi fructele mărunţite după preferinţe.

Scrie-ne dacă ai încerca una dintre reţetele noastre de Crăciun şi care ţi-a plăcut mai mult!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.