Reteta inimioare pentru Dragobete

Dacă i-ai luat un cadou mai costisitor iubitului tău de Valentine’s Day şi nu îţi permiţi să cumperi ceva şi de Dragobete, ai putea să îi faci nişte prăjiturele. În fond, cine nu adoră dulciurile? Mai mult, pentru că ai făcut un efort să le faci chiar tu, le va aprecia chiar mai mult.

Pentru că Dragobetele sărbătoreşte iubirea, îţi propunem o reţetă perfectă pentru această zi: fursecuri în formă de inimioară cu gem de căpşuni.

Ingrediente:

125 grame unt

250 grame făină

2 gălbenuşuri

2 linguri de lapte

gem de căpşuni 

gelatină roşie

100 grame zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru început, trebuie să faci o cremă din unt, gălbenuşuri şi zahăr. Adaugă apoi făina, amestecă bine, apoi adaugă şi laptele. După ce ai amestecat destul, strânge aluatul într-o bilă, aşează-l pe folie alimentară şi lasă-l pe frigider timp de jumătate de oră.

Când aluatul s-a răcit, împarte-l în mai multe bucăţi şi întinde-l în foi. Taie o parte din el în inimioare întregi, iar o altă parte tot în inimioare, dar cu mijlocul decupat cu un cuţit ascuţit. Cele din urmă vor fi aşezate peste celelalte, astfel încât să se vadă gemul.

Reteta de trufe de ciocolata pentru Valentine’s Day

Când ai terminat tăierea formelor, pune-le la coptorul încins în prealabil cam 15-20 de minute, apoi lasă-le să se răcească.

Unge formele întregi cu gem de căpşuni, iar pe celelalte pudrează-le cu zahăr pudră, apoi aşează-le cu grijă deasupra. În interior, peste gem, pune genatina roşie pentru decor, pe care ai preparat-o după cum scrie pe ambalajul acesteia.

Pune apoi inimioarele la frigider, pentru ca gelatina să se închege.

Asta este tot! Mai simplu de atât nici că se poate!

COSMO tip: Ambalează frumos prăjiturelele ca pe un cadou.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.