Reteta de trufe de ciocolata pentru Valentine’s Day

Ce dulciuri sunt mai potrivite pentru Valentine’s Day decât ciocolata? Dar să oferi iubitului tău o simplă ciocolată e prea banal, iar unele prăjituri pot fi prea complicat de făcut, mai ales dacă nu te pricepi prea bine sau nu ai timp. Trufele de ciocolată sunt ideea perfectă pentru Ziua Îndrăgostiţilor: sunt foarte uşor de făcut şi nu ai cum să dai greş cu ele!

Ingrediente

230 grame ciocolată neagră (50% cacao)

70 grame unt

1 gălbenuş de ou

80 ml apă clocotită

2-3 linguri de cacao

sare

esenţă de rom (opţional)

Mod de preparare

Pentru început, se topesc ciocolată şi untul, apoi se adaugă puţină sare. Se amestecă până la omogenizare, apoi se toarnă amestecul într-un robot de bucătărie.

Gălbenuşul se bate cu telul şi se adaugă apa clocotită în timp ce încă se amestecă. Dacă doreşti, poţi adăuga acum şi esenţă de rom. Compoziţia se toarnă în roborul de bucătărie peste ciocolată şi se mixează aproximativ 1 minut la viteză medie.

Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată în prealabil cu folie de plastic şi se nivelează. Se pune apoi la frigider timp de câteva ore, până când se întăreşte suficient.

Se scoate apoi ciocolata din tavă (cu tot cu folie, pentru a fi mai simplu) şi se taie în forma dorită. Fiind pentru Valentine’s Day, îţi sugerăm iminioare, dar poţi tăia şi în forma clasică.

La final, se trec bucăţiile prin cacao. 

Şi asta e tot! Simplu, nu?

Tu ai pregătit vreodată dulciuri pentru iubitul tău? Ce anume?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.