Reteta de salam de biscuiti

By  | 

Crăciunul nu înseamnă doar ardei umpluţi, sarmale, drob, musaca, piftie şi zacuscă, ci şi gustoasele dulciuri. Unul dintre preferatele noastre deserturi este salamul de biscuiţi, delicios şi uşor de făcut.

Ingrediente

  • 500 grame de biscuiţi simpli
  • 200 grame de unt
  • 1 pahar de lapte
  • 100 grame de alune
  • o jumătate de pahar de zahăr
  • esenţă de rom sau de vanilie
  • 100 grame nucă de cocos
  • 4 linguri de cacao pudră

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să fărâmiţăm bine biscuiţii. Cel mai simplu este să folosim un robot de bucătărie sau o maşină de tocat carne.

Apoi, fierbe laptele şi amestecă cu zahărul; amestecă bine, până când cel din urmă este dizolvat. Adaugă apoi untul şi amestecă până când acesta se topeşte complet.

Amestecă bine firimiturile de biscuiţi cu pudra de cacao într-un castron. Acum a venit momentul să combinăm compoziţiile! Toarnă câte puţin lapte şi amestecă cu o lingură. Când ai terminat, adaugă şi alunele, apoi esenţa de rom sau vanilie.

Întinde pe blatul de bucătărie sau pe masă folie alimentară şi presară nucă de cocos pe ea. Pune compoziţia de mai sus pe folie cu ajutorul unei lingure, astfel încât să arate ca un salam. Rulează strâns compoziţia şi uniformizează salamul, apoi pune la frigidder cam 2-3 ore (cu tot cu folie). 

După ce s-a întărit bine, este gata de servit!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *