Reteta de negrese de post

By  | 

Postul Paştelui este cel mai lung din tot anul: a început pe 23 februarie şi durează 40 de zile. În această perioadă poate fi greu să îţi faci toate poftele, dar noi îţi venim în ajutor!

Retete gustoase de prajituri de post

Negresele sunt prăjituri uşor de făcut, foarte gustoase şi, mai mult de atât, nu te costă mult. Astăzi ţi-am pregătit o reţetă de post atât de bună că nici nu vei simţi lipsa laptelui şi a ouălor.

Ingrediente

Pentru blat:

2 căni de făină

100 grame zahăr

3 linguri de cacao

o jumătate de cană de nuă măcinată

1 praf de copt

1 cană şi jumătate de apă minerală carbogazoasă

o jumătate de cană de ulei

300 grame dulceaţă sau gem

Pentru glazură:

2 linguri de cacao

3 linguri de zahăr

1 lingură de ulei

3 linguri de apă

esenţă de rom

Sfatul nutritionistului – ce mancam cand tinem Post?

Mod de preparare

Pentru început, se amestecă făina, zahărul, cacaoa, praful de corp, nuca măcinată şi puţină sare într-un castron. Se toarnă apoi apa minerală şi uleiul, apoi se omogenizează cu un tel. 

Se adaugă apoi dulceaţa sau gemul, în funcţie de cum vrei să iasă blatul. Astfel, dacă foloseşti dulceaţă blatul va ieşi mai şi umed, iar dacă foloseşti gem va ieşi ceva mai uscat.

Se toarnă apoi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor la foc mediu până când suprafaţa prăjiturii începe să se întărească.

Pentru glazură, se amestecă cacao, zahăr, apă şi ulei într-o crăticioară, apoi se pune la foc mic şi se fierbe. Se adaugă esenţă de rom după gust şi se lasă la răcit.

Când blatul s-a răcit, glazura călduţă se toarnă peste el, apoi se lasă din nou la răcit. 

Iar asta este tot! Încearcă şi tu această reţetă şi spune-ne cum ţi-a ieşit.


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *