Remedii naturale pentru indigestie

Cauzele indigestiei sunt mesele copiase, ingestia rapidă de alimente, ingestia de alimente foarte reci sau fierbinţi, produsele alimentare alterate, alimentele picante, consumul excesiv de cafea, alcool, ciocolată, băuturi carbogazoase, chiar şi stresul şi fumatul.

Simptomele indigestiei sunt: senzaţie de plin de după masă, durere în partea superioară a abdomenului, senzaţia de arsură localizată în acelaşi loc, greaţa, balonarea, constipaţia sau diareea.

Din păcate, necumpătarea se plăteşte, iar în perioada sărbătorilor mulţi ne dăm seama de asta. Dacă ai mâncat prea mult la masa de Paşte, ţi-am pregătit câteva remedii naturale pentru indigestie.

Pentru dureri de stomac

Bea 3-4 căni de ceai de muşeţel – calmează stomacul iritat, îmbunătăţeşte digestia – sau ceai de mentă (evită-l dacă indigestia este asociată cu refluxul gastro-esofagian). De asemenea, este recomandată o linguriţă de chimen pe zi, ceai de ghimbir cu puţină miere sau ardeiul iute.

Pentru arsuri gastrice

Dacă te chinuie arsurile gastrice, bicarbonatul de sodiu îţi vine în ajutor. Amestecă o lingură de bicarbonat într-un pahar de apă şi bea-l. Acesta neutralizează acidul gastric, astfel încât funcţionează rapid. De asemenea, mai sunt recomandate o cană de lapte cald, ceaiul de gălbenele sau cel de sunătoare.

Pentru balonare

Alimentele precum varza şi fasolea te ajută în cazul balonării. De asemenea, şi alcoolul este recomandat (în cantităţi mici, bineînţeles). Un alt ajutor îl vei primi din partea ceaiului din seminţe de mărar (două linguriţe la o cană de apă), băut de câteva ori pe zi.

Pentru constipaţie

Dacă ai exagerat cu mâncatul cărnii şi al prăjiturilor, dar ai mâncat prea puţine legume şi fructe, este posibil să te pricopseşti cu constipaţie. Pentru a scăpa de aceasta, bea seara un iaurt cu două linguriţe de tărâţe şi două linguriţe de seminţe de in.

Pentru diaree

Printre alimentele recomandate când suferi de diaree se numără bananele, afinele, merele, usturoiul (înghiţit cu totul, ca o pastilă), orezul fiert sau piureul de cartofi şi cel de morcovi. De asemenea, şi zeama de orez este foarte bună în acest caz.

Pentru greaţă

Sunt recomandate ceaiurile de mentă (neîndulcit) şi de muşeţel, lămâia (fie mâncata ca atare, fie pusă în ceai), oţetul de mere şi ghimbirul (fie ghimbir crud în mâncăruri, fie infuzie).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.