Remedii naturale impotriva punctelor negre

Află cum poți scăpa de punctele negre pentru a avea un ten cât mai aproape de perfecțiune!

Fiecare dintre noi și-ar dori să aibă un ten perfect, fără nicio imperfecțiune. Din păcate, multe ne confruntăm cu diferite tipuri de acnee, iar aici intră și nesuferitele puncte negre. Ele se găsesc cel mai des în zona T (pe frunte, nas și bărbie) și apar din cauza astupării poriilor cu sebum şi piele moartă. Îți recomandăm articolul nostru despre tipurile de acnee existente, pentru a înțelege mai bine de ce apar acestea.

Secretele unui ten radios

Dacă și tu ai, din când în când sau constant, puncte negre, ai mai multe soluții pentru a scăpa de ele. Ca de obicei, noi ți le recomandăm pe cele mai naturale, pentru că sunt mai ieftine și, bineînțeles, mai sănătoase.

Pentru început, e nevoie să îți deschizi porii. Demachiază-te bine, apoi pregătește-ți o baie de aburi cu infuzie de plante. Stai deasupra vaporilor, la o distanță de aproximativ 30 cm, cu un prosop deasupra capului, pentru ca toți vaporii să ajungă la tine. Dacă ți se par prea fierbinți, mai bine așteaptă încă vreo 5 minute pentru ca apa să se mai răcească sau stai puțin mai sus. Fă acest lucru săptămânal sau o dată la două săptămâni, timp de 10 minute.

Urmează apoi exfolierea. Încearcă un scrub făcut chiar de tine din sare + ulei de măsline și gălbenuș, zahăr + ulei de măsline ți câteva picături de aloe vera, tărâțe de grâu + ulei de măsline și zeamă de lămâie (ideal pentru tenul sensibil) sau zaț de cafea.

15 masti naturiste in functie de ten

Poți, de asemenea, să folosești plasturi și benzi pentru puncte negre. Știai că și pe acestea le poți face chiar tu? Vei avea nevoie de un albuș de ou și o lingură cu zeamă de lămâie pe care să le bați până când vor începe să formeze o spumă. Apoi, înmoaie un șervețel de hârtie în acest amestec și lipește-l repede pe zona cu probleme. Lasă-l cam 20 de minute, apoi dezlipește-l odată cu punctele negre.

Dacă ai puncte negre care se încăpățânează să iasă, nu te chinui să le scoți cu degetele pentru că te poți irita și chiar infecta. Sigur, nu se întâmplă nimic dacă încerci o dată-de două ori (cu degetele curate și un tifon sau un șervețel peste ele), dar de multe ori ne enervăm că nu reușim să le scoatem, așa că insistăm și insistăm….

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise