Remedii anti-rid ieftine si naturale

De când mă ştiu am avut probleme cu pielea, fie că mă iritam la primul produs care conţinea ingrediente ceva mai puternice, eram mai tot timpul plină de coşuri ȋn adolescenţă, ca apoi să aflu pe pielea mea ce ȋnseamnă  “laba gâştii”.

Dar totul s-a rezolvat ca prin minune odată ce am schimbat cosmeticele cu uleiurile naturale, săpunurile organice şi tratamentele preparate din 100% plante, chiar de către mine, acasă.
Iată câteva dintre remediile naturiste care s-ar putea “să-ţi salveze pielea”:

Uleiul natural pentru hidratare şi demachiere

Multe femei cred că dacă vor folosi uleiul pentru demachiere sau hidratare, nu vor face altceva decât să-şi ȋncarce porii cu grăsime, dar nu este deloc aşa.Uleurile naturale curăţă ȋn profunzime epiderma de orice impurităţi sau resturi de machiaj. Fă un test simplu: demachiază-te ȋntr-o zi cu un produs cosmetic şi ȋn alta cu ulei de măsline, de exemplu, şi numără dischetele pe care le-ai folosit. Cu siguranţă ai utilizat mai multe ȋn cazul uleiului, semn că elimină mai multe reziduuri decât un produs cosmetic obişnuit.

De asemenea, uleiurile naturale hrănesc epiderma şi ȋi conferă mai multă elasticitate, astfel că ridurile vor ȋntârzia să apară.
Pont: Ȋncearcă uleiul de rapiţă ca tratament anti-rid, conţine complexul de uleiuri Omega, ȋn afară de vitaminele A şi E şi multe minerale.

Mănâncă super-foods, fructe şi legume

O dietă sănătoasă nu presupune doar carne slabă şi pâine integrală, ci mai ales o abundenţă de fructe şi legume proaspete (japonezii spun că ar trebui să mănânci cam şapte pe zi), dar şi de super-foods.
Precum probabil ştii, super-foods sunt acele alimente care conţin o cantitate mai mare de nutrienţi faţă de altele, iar ȋn top se află:

Goji, fructul originar din Tibet şi China, care este cunoscut şi ca “fructul nemuririi” pentru că datorită complexului de minerale şi vitamine menţine corpul tânăr

Hrişca, cereala de bază din dieta japoneză, alături de la fel de popularul orez, este cu mult mai hrănitoare şi mai sănătoasă faţă de cele mai multe cereale şi te ajută să dai jos kilogramele ȋn plus pentru că ȋţi dă o senzaţie de saţietate de durată.

Fierbe-o şi amestec-o cu legume sau carne slabă, este delicioasă, iar datorită complexului de aminoacizi, vitamine şi minerale, vei fi sănătoasă tun şi te vei menţine tânără.

Avocado este leguma (da, este legumă, nu fruct) care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta zilnică pentru că este “curat medicament” pentru piele. Avocado este una dintre puţinele legume care conţine colagen, substanţa care se regăseşte şi ȋn corpul uman şi este responsabilă pentru elasticitatea şi tinereţea pielii. Mănâncă-l sub formă de guacamole sau simplu, cu sare şi piper, tartinat pe pâine.
Ȋl poţi prepara şi ca dulce, pisându-l cu furculiţa şi adăugând miere şi cacao – este iammmm!!!
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.