Remedii pentru unghii pătate

E vremea bilanțurilor, și nu poți să nu remarci cât de rău arată unghiile tale, la capătul unui an întreg de manichiuri colorate, sofisticate sau chiar dăunătoare, imprimate parcă pe bietele tale unghii pătate.

Lacul face rău?
După ce le-ai torturat cu sute de manichiuri, nu-i de mirare că nici nu poți să-ți privești unghiile proaspăt șterse de lacul colorat. Schimbarea constantă a lacului de unghii este o măsură dură pentru ele (de fapt, îndepărtarea repetată a ojei deshidratează unghiile). Iar cele mai populare lacuri în perioada sărbătorilor – cele cu particule strălucitoare – zgârie unghiile atunci când sunt șterse, afirmă Tracylee, expert la Sally Hansen.

Manichiura cu gel chiar face rău!
Totodată, dacă ești dependentă de manichiurile cu gel, sau mai bine zis, îți decojești unghiile dacă culoarea începe să crape, de fapt îndepărtezi straturi întregi, alegându-te apoi cu unghii pătate, vârfuri subțiri și casante, arată Tracylee. Dacă ții morțiș să apelezi la acest gen de manichiură, ar fi bine să te limitezi la maxim 5-7 pe an, astfel încât unghiile să aibă timp să se regenereze în intervalul dintre aplicări. Și alege modele simple, care nu necesită pilire profundă, extrem de periculoasă (patul unghiei este grav afectat, iar stratul subțire al unghiei poate face ca uscarea la lampa UV să ardă țesutul de sub unghie).

Remedii pentru unghii pătate
Masează cu un ulei de unghii și cuticule de două ori pe zi folosind mișcări circulare. „Astfel se va stimula circulația sîngelui, pentru ca unghiile să crească mai puternice mai repede”, spune Tracylee. Tratamentele întăritoare sunt importante; aplică unul pe unghii timp de o săptămână lunar, pentru a la reface.

unghii patate
Douglas Nail-Hands-Feet Silky nail whitener, 47 lei
unghii patate
Sally Hansen Vitamin E Nail cuticle oil, 39 lei
unghii patate
essence Studio Nails Pro white hardener, 10 lei
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.