Reguli de igiena intima la femei

Igiena intimă la femei ajută la prevenirea bolilor ginecologice care îţi pot afecta şi fertilitatea. În continuare, vă vom prezenta cele şapte reguli pe care orice femeie trebuie să le respecte, pentru a se feri de potenţiale boli. 

Regula #1

În fiecare zi, după fiecare utilizare a toaletei este recomandat să faci un duş igienic. Această regulă este valabilă chiar dacă faci duş de două ori pe zi – dimineaţa şi seara. Foloseşte şerveţele umede speciale pentru igiena zonei intime

Regula #2

În ceea ce priveşte igiena zonei intime, foloseşte produse specifice. Nu folosi orice fel de săpun din comerţ, chiar dacă are în compoziţie cremă şi agenţi hidratanţi pentru că pot afecta pH-ul natural de 5,5 şi astfel poţi provoca dezechilibre ale microflorei vaginale. De asemenea, unele săpunuri obişnuite pot usca pielea sensibilă din regiune, ceea ce poate cauza iritaţii sau descuamare.

Regula #3

Schimbă o data la 2-3 ore absorbantul. Încearcă să foloseşti absorbante fără arome, mai ales dacă esti alergică, pentru că pot aparea dermatite sau alte boli de piele.

Regula #4

În timpul menstruaţiei foloseste absorbante cu o putere de absorbţie ridicată. De asemenea frecvenţa schimbării lor ar trebui să fie la fiecare 2-3 ore. Înainte de a îţi schimba absorbantul fă un duş dacă ai posibilitatea, altfel foloseşte şerveţele special destinate zonei intime.

Încearcă să nu foloseşti tampoane decât în cazul în care este absolut necesar. Chiar dacă acestea promit siguranţă completă, rareori există cazul în care se pot produce infecţii datorită faptului că lichidele menstruale nu sunt eliminate la exterior şi sunt absorbite şi păstrate în interior.

Regula #5

Foloseşte creme specifice zonei intime. Este foarte important să foloseşti astfel de creme ce conţin uleiuri antiseptice mai ales când faci baie în locuri publice, precum la mare sau la piscină şi eviţi o posibilă infecţie. De asemenea aceste creme pot fi utilizate şi in timpul actului sexual în loc de lubrifiant.

Regula #6

Nu folosi spălăturile vaginale decât în cazul în care au fost prescrise de un ginecolog. Aceeaşi regulă se aplică şi în ceea ce priveşte folosirea supozitoarelor vaginale, excepţie făcând cele destinate contracepţiei.

Regula #7

Poartă numai lenjerie intimă comfortabilă ca să te simţi în largul tău mereu şi neapărat din bumbac. Poartă în fiecare zi haine şi lenjerie din materiale naturale şi moi.

Menţinerea unei igiene optime a zonei intime este cea mai importantă prioritate pentru femei. Nu neapărat pentru a te simţi curată şi să ai acel sentiment de prospeţime, ci pentru a evita problemele serioase de sănătate pe care o igienă deficitară a zonei intime le poate provoca. 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.