Regina Elisabeta a II-a va renunța la blana naturală

Reprezentanții Palatului Regal au anunțat că, începând cu anul 2020, Regina Elisabeta II nu va mai purta blană naturală. În schimb, pentru a se alinia cu inițiativa globală fur-free, Regina va opta, în schimb, pentru alternative eco-friendly.

Regina Elisabeta a II-a este suveranul Marii Britanii de aproape 70 de ani, iar în tot acest timp, a fost adesea surprinsă purtând haine sau accesorii din blană naturală – blănurile au fost, de altfel, timp de secole întregi asociate cu ideea de bunăstare și purtate pentru a sublinia apartenența la un statut social înalt. Însă în contextul actual, acestea nu mai sunt pe cât de dezirabile erau odinioară, moda, la fel ca multe alte industrii, migrând către alternative environmentally-conscious.

Industria modei a început, în ultimii ani, să se îndepărteze tot mai mult de practica utilizării blănurilor naturale. Rând pe rând, brandurile de lux au început să nu mai folosească blana în colecții – Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Vivienne Westwood, Giorgio Armani, DKNY, Burberry, Versace, Michael Kors și Stella McCartney sunt printre ele.

Conform Angelei Kelly, dresser & personal advisor (persoana care s-a ocupat, în ultimii 25 de ani, de imaginea Reginei), Majestatea Sa se va alinia trendului global de a renunța la blana naturală începând cu anul 2020. În volumul de memorii The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe, Angela dezvăluie faptul că, începând cu anul următor, detaliile din blană de pe hainele Reginei vor fi realizate din blană artificială și, în plus, bordura din blană de nurcă a fost scoasă de pe unul dintre paltoanele sale favorite. Regina va continua totuși să poarte blană în cazurile în care îndatoririle sale oficiale vor implica să îmbrace veșminte de ceremonie (care includ accente din blană) în cadrul unor evenimente speciale.

Dacă încă nu ai făcut și tu acest pas, te încurajăm să renunți la rândul tău la blana naturală. Este chiar foarte simplu să o faci – alternativele din blană artificială sunt nenumărate: iată câteva dintre piesele noastre preferate ale acestui sezon.

Manșete, Mango, 99,90 lei – aici

Poți transforma orice palton sau pardesiu simplu într-o versiune mai sofisticată cu ajutorul unei set de manșete din blană artificială care se prind pe mâneci și pot fi atașate sau înlăturate cu orice ocazie.

Jachetă cu guler, Zara, 249,90 lei – aici

Blănurile nu ar trebui rezervate numai contextelor formale – de exemplu, acest hanorac din blană artificială este perfect pentru a fi purtat cu un tricou, o maletă cozy sau un pulover strâmt și perechea ta favorită de blugi, în zilele de weekend.

Etolă, Zara, 129,90 lei – aici

Etola are reputația unei piese pretențioase, dar o poți încadra, de fapt, fără efort în ținutele de zi cu zi, nu numai în cele pentru seară. O etolă din blană artificială precum cea de mai sus arată la fel de cool purtată alături de un top din paiete și pantaloni de smoking, precum și înlocuind un fular în ținutele de zi cu zi, drapată peste gulerul unui pardesiu din stofă.

Vestă, Mango, 349,90 lei – aici

Vestele sunt printre cele mai populare piese de outerwear ale sezonului curent – una din blană artificială îți va ține de cald și va arăta și super cool alături de blugi sau pantaloni drepți din catifea reiată și un pulover cu mânecă lungă.

Jachetă lungă, H&M, 399,99 lei – aici

Paltoanele cu animal print sunt o piesă clasică și atemporală, care are avantajul că poate fi purtată sezon după sezon, păstrând mereu un vibe la fel de fresh și de actual ca în momentul în care le-ai achiziționat.

Jachetă, H&M, 299,99 lei – aici

Când vine vorba despre animal printuri, nu e cazul să te limitezi numai la clasicul imprimeu de leopard – mai ales când există fel și fel de alternative fresh precum cea de mai sus (care arată senzațional alături de un outfit all white).

Pulover cu efect de blană, Zara, 89,90 lei – aici

Blana arată cool nu numai pe paltoane, pardesie sau jachete, ci și pe pulovere – alătură o fustă trapez stil anii ’60, o pereche de cizme lungi până la genunchi și o pereche de cercei oversize pentru a obține un date night outfit cu aer retro.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.