Recomandare film: "RocknRolla"

Comedia sa de actiune face o incursiune periculoasa in zona crimei si a lumii interlope din Londra de astazi, unde afacerile imobiliare au inlocuit drogurile, ca pondere pe piata, iar infractorii sunt cei mai mari antreprenori in domeniu. Dar cei care incearca sa intre pe aceasta piata – de la micii escroci ca One Two (Gerard Butler) si pana la dubiosul miliardar rus Uri Obomavich (Karel Roden) – nu-l pot ignora pe unicul Lenny Cole (Tom Wilkinson).

Un mafiot de scoala veche, Lenny stie ce angrenaje trebuie unse si cum poate sa-i reducă la tacere pe oricare birocrat, broker sau gangster care-i sta in cale. Cu un singur telefon, Lenny poate sa inlature orice oprelisti birocratice. Dar asa cum spune Archy (Mark Strong), mana dreapta a lui Lenny, Londra este punctul de plecare pentru aceasta schimbare dezastruoasa a vremurilor, din cauza mafiotilor veniti din Est si a criminalilor flamanzi de pe strazi, ce se constituie in doua tabere rivale, care incearca sa impuna schimbarea regulilor pietei si crimei.Stimulati de miza de milioane, toti interlopii londonezi conspira, se aliaza sau se confrunta pentru a insfaca o halca cat mai mare. Dar in timp ce marii sau micii infractori se lupta pentru putere, adevarata prada de multe milioane va cadea in mainile unui rock star drogat (Toby Kebbell) – fiul vitreg al lui Lenny, despre care se zvonea ca a murit, dar care se dovedeste a fi foarte viu.

Printre starurile care joacă in „RocknRolla” se afla Gerard Butler care interpreteaza rolul lui One Two, un interlop fara scrupule, care incearca sa joace la ambele capete. Tom Wilkinson, nominalizat de 2 ori la Oscar, il interpreteaza pe mafiotul lipsit de scrupule, Lenny Cole, care face parte din fosta crima organizata a Londrei, acum pe cale sa piarda teren in fata mafiei pline de bani venita de peste granite. Thandie Newton joaca rolul iubitei lui One Two, Stella, o contabila isteata si sexy, care are legaturi cu lumea interlopa. Mark Strong joaca rolul lui Archy, mana dreapta a lui Lenny Cole. Idris Elba il interpreteaza pe Mumbles, prietenul si complicele lui One Two, iar Tom Hardy este Handsome Bob, un alt membru al echipei lor de infractori. Toby Kebbell il interpreteaza pe rock starul punk dat disparut, Johnny Quid, iar Jeremy Piven si Chris „Ludacris” Bridges apar in rolurile lui Roman si Mickey, doi americani care incearca sa patrunda pe scena muzicala londoneza.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.