Reacția corpului când renunți la alcool. Beneficii imediate și de lungă durată

Un cocktail după muncă cu prietenele, câteva long drinks în weekend când ieși în club, un pahar de vin alături de iubitul tău… Ne-am obișnuit să consumăm alcool fără a fi nevoie de o ocazie specială, dar efectele acestuia nu sunt benefice pentru săbătatea și frumusețea noastră. Să nu mai spunem de mahmureală, care ne strică o zi întreagă!

Pentru a te motiva să limitezi consumul de alcool (sau chiar să renunți la el), iată care sunt beneficiile, atât cele imediate, cât și cele de lungă durată.În primele 24 ore

Consumul de alcool crește nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate duce la vedere încețoșată, reducând capacitatea de a vedea. După 24 de ore, nivelul zahărului din sânge se normalizează, iar vederea revine al normal.

În prima săptămână

Consumul de alcool te deshidratează, pentru că alcoolul este diuretic și promovează transpirația. După o săptămână, corpul va inversa efectele deshidratării. Acest lucru este important mai ales dacă vrei ca pielea ta să fie sănătoasă.

După două săptămâni

Tensiunea arterială va începe să scadă și să se normalizeze. S-ar putea să observi și o ușoară scădere în greutate, pentru că elimini caloriile goale din alcool.

După trei-patru săptămâni

Vei începe să beneficiezi de efectele unui ficat mai sănătos, deoarece scade excesul de grăsime și se restabilește funcția completă. Starea ficatului este reflectată de sănătatea ochilor: partea albă se îngălbenește din cauza leziunii hepatice după ani de consumat alcool.

Peste o lună

Celulele roșii se înnoiesc, ceea ce înseamnă un flux sanguin mai bun și o aprovizionare mai bună a organelor cu oxigen.

 

Citește și: Băuturile alcoolice cu cel mai nociv efect asupra pielii 

 

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Jessica Davis)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.