Răzvan Exarhu: o reţetă perfectă pentru party sau dimineţi de weekend

By  | 

Ne place Răzvan Exarhu pentru că are umor de bună calitate şi găteşte foarte gustos. Pentru weekend-ul acesta, pur şi simplu pentru a-i adăuga ceva magic sau cu atât mai mult dacă organizaţi un party la voi acasă, vă propunem o reţetă uşor de pregătit şi un alint pentru simţuri.

Toast cu struguri copți, cremă de brînză și nuci leșinate în unt

Am gătit de curând kestia asta la Timișoara și lumea s-a bucurat foarte tare. E o idee minunată de party sau mic dejun de weekend. Și merge cu spumant, deci stăm liniștiți.

Cum procedăm:

250 g struguri negri, dulci, Hamburg, că se mai găsesc la piață

1 lingură de ulei de măsline

1/2 lingură de balsamico

60 g miez de nucă

2 lg zahăr brun

1/2 lg miere

frunzele de la o crenguță de rozmarin, tocate fin

250 g urdă dulce sau ricotta

100 g unt, la temperatura camerei, adică semitopit sau semisolid

un pic de coniac

4 felii de pîine bună, preferabil integrală,

sare și piper

Cuptorul se încălzește la 180 grade Celsius

Strugurii se amestecă bine cu o lingură de ulei, balsamico, un pic de sare, piper și ce condimente vi se mai par potrivite, dacă vreți.

Se întind pe hîrtie de copt, în tavă de cuptor și se lasă 15-20 de minute. Dulceața și aciditatea din oțet îi vor face irezistibili. Și lipicioși, cum ne place nouă. Ideal ar fi să stea în tavă într-un singur strat, altfel vor lăsa foarte mult sirop. Care nu e rău, poate fi redus un pic și folosit ca un sos și pus deoparte, că e prețios în viață.

Citeşte continuarea materialului aici: http://exarhu.ro/toast-cu-struguri-copti-crema-de-brinza-si-nuci-lesinate-in-unt/

Foto: http://exarhu.ro

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *