Raw vegan pe bani putini

Nu-ți bate capul citind sute de pagini despre secretele dietei raw vegan și nu arunca tot salariul pe ingrediente fancy. Poți fi raw vegan și pe bani mai puțini.

Ce trebuie sa stii despre dieta raw vegan

Dieta raw vegan este la ora actuală cea mai trendy și cea mai recomandată dietă – vedetele ca superba Amanda Seyfried se dau în vânt după ea, iar nutriționiștii te îndeamnă să-ți schimbi regimul alimentar adoptând măcar câteva dintre principiile raw.

Între 50 și 100% din dieta ta ar trebui să fie compusă din alimente neprocesate (nici industrial și nici gătite sau congelate). Temperatura maximă recomandată pentru procesarea preparatelor raw vegan este de 46 de grade. Ideea e că gătitul sau alte forme de procesare distrug enzimele și alte proprietăți benefice organismului. De aceea, lactatele (procesate pentru eliminarea bacteriilor) și carnea sunt de evitat de către adepții regimului raw vegan. Dacă nu știi ce să mănânci raw vegan într-o zi, te sfătuiește celebra nutriționistă britanică Janey Lee: „Încearcă un smoothie cu legume, fructe și nuci la micul dejun și o salată cu semințe sau nuci la prânz.”

Bea apă filtrată. Specialiștii raw vegan și nutriționiștii în general ne recomandă să bem apă filtrată sau măcar îmbuteliată pentru că apa curată îmbunătățește digestia și absorbția de nutrienți. Cel mai indicat (în cazul în care beneficiezi de resurse financiare ceva mai generoase) ar fi să-ți cumperi un dispozitiv de alcalinizare și ionizare a apei. Costul este ridicat (cam 7000 lei), dar beneficiile sunt spectaculoase. Varianta mai ieftină este termosul de alcalinizare și ionizare (cam 100 lei pentru un recipient de 380 ml).

3 deserturi raw vegan

Cumpără organic. Am vorbit în mai multe rânduri despre beneficiile produselor organice, cele care sunt „curate” și nu conțin pesticide, substanțe de fertilizare sau alte chimicale. Nu te îndemn să cumperi totul de la raioanele organice pentru că este financiar imposibil, dar achiziționează măcar produsele pe care le mănânci frecvent (în cazul meu muesli, lapte, iaurt) de pe rafturile bio.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise