Răspunsuri la întrebările stânjenitoare pe care le ai despre subraț

Toată lumea are subraț, dar, dintr-un motiv sau altul, ne jenăm să vorbim despre asta. COSMO ți-a pregătit câteva răspunsuri la întrebările stânjenitoare pe care le ai despre această parte a corpului.

În primul rând, de ce transpirăm?

Există două tipuri de glance care produc două tipuri de transpirație: primul tip are rolul de a controla temperatura corpului și produce transpirație fără miros, care se evaporă când ajunge la suprafața pielii. Celălalt tip, în schimb, se pare că ar avea rolul de a atrage posibilii parteneri, de a marca teritoriul sau de a avertiza în cazul unui pericol.

Sfaturi utile pentru a lupta eficient contra transpiratiei

Apoi, de unde știi dacă transpiri prea mult?

Cele mai multe persoane care cred că traspiră prea mult greșesc – de fapt, cam 5% din populație transpiră excesiv. Poți spune că transpiri în exces dacă asta se întâmplă de cel puțin 6 luni fără vreo cauză anume și dacă te confrunți cu cel puțin două din următoarele:

  • transpirația afectează ambele subrațe;
  • transpirația îți încurcă activitățile zilnice;
  • ai cel puțin un episod de transpirație excesivă pe săptămână;
  • transpirația excesivă a început înainte de vârsta de 25 de ani;
  • există această problemă și în istoria familiei;
  • transpirația se oprește pe timp de noapte.

Dacă acesta este și cazul tău, cel mai bine ar fi să discuți cu un medic, pentru a afla cum poți rezolva problema. Cât despre miros, puțin este absolut normal. Dacă simți că miroși prea puternic, totuși, din nou, discută cu un medic.

Greseli de igiena pe care le faci dupa sala

Ce pot face pentru a nu mai transpira?

Pentru început, folosește deodorante și antiperspirante de calitate. Dacă cele din comerț nu fac față, cere o recomandare medicului. Dacă nici produsele mai puternice nu te ajută suficient, există și soluții mai drastice, precum anumite tratamente medicamentoase sau injecții cu botox care opresc transpirația din zonă. Unele persoane apelează și la acupunctură.

De ce avem păr la subraț?

Scopul său este de a reduce frecarea pielii atunci când facem efort. De asemenea, facilitează eliberarea feromonilor sexuali.

Ar trebui să ne epilăm la subraț?

Din punct de vedere medical, nu ai niciun motiv pentru care să faci asta. Dacă pur și simplu nu îți place cum arată, te poți epila fără grijă, însă nu te obligă nimeni să faci asta. În general, se consideră că lipsa părului este echivalentă cu curățenia, însă este absurd: ești curată dacă ești curată, nu dacă te epilezi.

Totul despre epilarea definitiva

Am găsit un nodul, dar este la subraț, nu pe sân. Ar trebui să merg la doctor?

Da! Cancerul de sân poate apărea și în această zonă, nu pe sânul propriu zis, deci mai bine mergi la doctor pentru a fi sigură.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.