Raport Greenpeace: Multe branduri de lux vand haine contaminate cu substante periculoase

By  | 

Potrivit unui raport lansat recent de Greenpeace International, multe branduri de lux vand haine contaminate cu substante chimice periculoase, care, odata eliberate in mediul inconjurator, produc modificari hormonale, iar unele sunt cancerigene.

Greenpeace a descoperit substante chimice periculoase in haine care provin de la 20 de branduri de moda de top, in timp ce retailerul de moda Zara vinde haine ce contin substante cancerigene sau care afecteaza sistemul hormonal.

Raportul investigatiei Greenpeace, Toxic Threads – The Big Fashion Stitch-Up, cuprinde rezultatele testelor efectuate pe 141 de obiecte vestimentare si expune legaturile dintre instalatiile producatoare de textile, care folosesc substante chimice toxice, si prezenta acestor chimicale in produsele finite.

"Marile branduri de moda ne transforma pe toti in victime ale modei prin vanzarea hainelor care contin substante chimice periculoase.

Acestea contribuie la poluarea apei peste tot in lume, atat atunci cand sunt produse, cat si atunci cand hainele sunt spalate", declara Yifang Li, senior campaigner pe substante toxice in Greenpeace Asia de Est.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *