Psihologia coafurii. Ce spune părul tău despre tine

Părul tău spune multe lucruri despre tine, iar persoanele din jur te pot percepe într-un anumit fel în funcție de coafura pe care alegi să o porți.

„Coafura ta poate scoate la iveală o mulțime de lucruri despre tine”, consideră Jean Haner, autoarea cărții „The Wisdom of Your Face” („Înțelepciunea chipului tău”), expertă în informațiile pe care chipurile persoanelor le transmit celorlalți.

Însă „psihologia” chipului nu a fost inventată în zilele noastre, ci are o istorie de peste 3.000 de ani, cu originile în medicina chinezească.

Iată câteva lucruri foarte interesante pe care părul tău le spune despre tine:

Dacă îți îndrepți părul cu placa

Dacă ai părul creț sau ondulat, însă îl îndrepți cu placa, simți că viața ta este prea haotică și dorești ca totul în jurul tău să capete o nuanță de calm. Conform medicinei chineze, toate sistemele tind către echilibru, de aceea dorința noastră inconștientă este cea de a recâștiga echilibrul pierdut. În prezent, ai la dispoziție foarte multe tipuri de plăci de îndreptat părul, cu un preț accesibil, dar sofisticate, astfel că dorința ta de echilibru poate fi satisfăcută cu multă ușurință.

Dacă ești roșcată

Dacă îți place să te vopsești roșcată, adori distracția, detești plictiseala și ai simțul umorului. Îți place drama în dragoste, însă poți fi, de asemenea, o persoană rușinoasă și poți resimți o puternică teamă de respingere.

Dacă ai părul creț

Femeile cu părul creț sunt generoase și vor să facă totul mai repede decât ceilalți. Au o personalitate incendiară, care include capacitatea de leadership, iubirea, pasiunea, dinamismul, intuiția și expresivitatea. Totodată, astfel de persoane au probleme în a se concentra pentru mult timp asupra aceleiași sarcini.

Dacă ai părul ondulat

Dacă ai părul ondulat, ești o femeie energică, cu o voință și sentimente puternice. Cei din jurul tău nu-și dau seama cât de ușor te pot răni fără să vrea. Simți, uneori, nevoia de a fi singură și ești o persoană foarte creativă.

Dacă firele tale de păr sunt groase sau subțiri

Dacă firele tale de păr sunt groase, ai o voință foarte puternică și multă energie pentru a-ți pune planurile în aplicare. Dacă firele de păr sunt, însă, subțiri, ești o femeie delicată și ai mereu tendința de a-ți conserva energia.

Dacă ai părul drept, dar îl ondulezi mereu

Dacă ai părul drept, dar simți mereu nevoia să îl ondulezi, îți dorești ca viața ta să fie mai amuzantă și mai plină de provocări. În mod inconștient, crezi că părul tău devine mai interesant decât înainte și va atrage persoane și situații dinamice în jurul tău.

Dacă ai părul de lungime medie, ușor neglijent

Dacă ai părul de lungime medie și îl porți ușor neglijent, ești o femeie cerebrală, care pune un mare preț pe logică. Totodată, tinzi să te enervezi destul de ușor, însă ești orientată către scopuri clare și devii cu ușurință foarte competitivă.

Dacă ai părul lung, ușor neglijent

Dacă ai părul lung și îl porți ușor neglijent, ești permanent în contact cu sentimentele tale, ai o fire romantică și ești creativă.

Dacă ai părul scurt și ciufulit

Femeile că părul scurt și neglijent nu se află întotdeauna în contact cu propriile sentimente și evită să acorde o mare importanță lucrurilor obișnuite din viața de zi cu zi.

Dacă ai părul foarte îngrijit

Astfel de femei pot fi de două feluri: 1. Foarte critice cu ele însele, anxioase și obsedate de detalii, chiar perfecționiste, inclusiv la locul de muncă; 2. Au nevoie de atenție din partea celorlalți și încearcă să o capteze cu ajutorul coafurii perfecte.

Dacă te-ai tuns zero

Femeile care preferă să se tundă foarte scurt, chiar zero, sunt foarte romantice și au o personalitate strălucitoare.

Dacă ai o coafură neconvențională

Astfel de femei sunt foarte amuzante și pot fi sufletul unei petreceri.

Dacă ești tunsă drept

Femeile care preferă tunsorile drepte, „dintr-o bucată”, valorizează logica și sunt ambițioase în atingerea scopurilor.

Dacă ai o tunsoare „în scări”

Femeile care preferă o astfel de tunsoare sunt perfecționiste. Explicația este simplă: pentru a arăta bine, o astfel de coafură trebuie realizată ca la carte.

Dacă liniile coafurii sunt inegale

Liniile inegale ale părului sugerează o adolescență dificilă, care încă te afectează într-un fel sau altul.

Dacă îți ții părul prins în coadă

Dacă îți ții părul prins în coadă cu aproape orice ocazie, ești o femeie logică și orientată către atingerea scopurilor.

Foto: Creative Commons/ytimg.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.