Protejeaza-ti decolteul de soare

Parcă de la an la an, decolteul se adînceşte, ajungând până la buric sau aproape inexistent, fiind înlocuit cu două fîşii care acoperă-descoperă sînii bronzaţi. Dar acesta nu este doar cazul topurilor sau al costumelor de baie, ci şi al rochiilor vaporoase de vară.

Şi cum ştiu sigur că te supui tendinţelor modei şi ai deja în garderobă cel puţin patru rochiţe şi alte cinci topuri decoltate, m-am gândit că ai nevoie de câteva sfaturi care să te păzească de arsurile solare ale decolteului şi efectele estetice nedorite ca pete mari sau pistrui.

Protejează-ţi decolteul cu SPF!

Când aplici cremă sau loţiune cu SPF pe faţă, picioare şi braţe, nu uita niciodată de decolteu. Pielea dintre sâni este deosebit de delicată şi se poate arde în doar câteva zeci de minute. Cum în cea mai mare parte a anului este acoperită, această zonă devine extra-sensibilă, de aceea efectele arsurilor solare vor fi mai puternice decât în alte zone ale corpului mai ”obişnuite” cu expunerea la soare.

Aplică SPF sub bikini şi sutien

Dacă te duci la plajă, este imperativ să aplici cremă cu SPF sub costumul de baie pentru că indiferent de materialul din care este este realizat, un costum de baie nu-ţi poate oferi o protecţie SPF mai mare de 6, iar minimum recomandat de dermatologi este 30.

Analizează-ţi sânii în fiecare vară

Zona decolteului şi a stomacului sunt cele mai expuse cancerului de piele. De aceea, dermatologii te sfătuiesc să verifici aceste zone la fiecare sfârşit de vară – caută pete noi sau care şi-au modificat forma sau culoarea, aluniţe sau pistrui (pete pigmentare, de fapt).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.