Protejeaza-te cu adevarat de soare

Se pare că vara londoneză se apropie de sfârşit, sau cel puţin aşa spun cei de la meteo, aşa că scoate din dulap rochiile scurte şi vaporoase, sandalele şi costumele de baie pentru că ȋncepe ȋn sfârşit sezonul de plajă.
Ioar dacă te-ai gândit să dai o raită pe la reduceri, poate că ar trebui să ȋncepi shopping-ul cu ceea ce contează cu adevărat pentru tine – o cremă bună cu SPF de minim 30, chiar 50 dacă ai pielea deschisă la culoare.

Aşa cum poate că ai observat deja dacă te-ai expus fără protecţie, razele ultraviolete determină transformări la nivelul pielii, unele imperceptibile sau care par naturale, ca pistruii, altele alarmante ca urticaria solară, ridurile fine, leziunile sau dilatarea capilarelor. Cu puţină grijă te poţi “bălăci” la soare cât doreşti fără repercusiuni ireversibile. Nu cred că ai vrea să fii plină de riduri prematur…

Ochelarii de soare

Toţi producătorii de haine, dar şi pe la toate buticurile de cartier se găsesc ochelari de soare fashion, care servesc doar ca accesoriu statement, dar nu te protejează deloc ȋmpotriva razelor ultraviolete. Ideal ar fi dacă ai investi ȋntr-o pereche bună de ochelari de soare pe eticheta cărora să scrie că pot ecrana până la 99% dintre razele UV.

Ochii tăi au nevoie de protecţie, iar pielea din jurul lor este cea mai sensibilă zonă de pe faţă, de aceea este şi cea care se ridează cel mai repede. Deci, ochelarii de soare au şi funcţie anti-aging.

Poartă o pălărie şic

Găseşti zeci de modele de pălării şic prin magazine, cumpără-ţi câteva pentru a le asorta la toate ţinutele de vară şi nu mai ieşi cu părul ȋn vânt pe timp de zi.

Astfel, ȋţi protejezi părul de factorii agresivi de mediu, dar şi urechile, partea din spate a gâtului şi faţa. Urechile sunt ȋn special sensibile pentru că nu sunt ȋn mod normal expuse la soare.

Crema de protecţie, un must

Ideal ar fi să aplici crema de protecţie cu 30 de minute ȋnainte de a ieşi din casă pentru a-i lăsa timp să acţioneze, altfel timp de jumătate de oră eşti expusă ravelor ultraviolete.
De asemenea, nu uita să reaplici crema pe zonele expuse din două ȋn două ore pentru a fi ȋncontinuu safe.

O idee bună ar fi să mănânci două mere şi trei morcovi zilnic din luna aprilie şi până ȋn septembrie pentru a proteja pielea din interior – beta-carotenul din morcovi şi fibrele din mere ȋţi vor trata epiderma, eliminând mare parte dintre probleme ca acnee, iritaţii, pete sau puncte negre. 
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.