Programul Casa Verde, functional din luna mai

El a mentionat ca fondurile vor fi deblocate, iar in cadrul programului vor putea aplica proiecte nu numai autoritatile locale si firmele, ci si persoanele fizice care doresc locuinte eficiente energetic.

Cu toate ca programul ar trebui sa debuteze peste doua luni, autoritatile nu au stabilit nici pana in prezent sumele ce vor fi alocate persoanelor fizice. „Deocamdata analizam cat la suta sa fie sprijinul pentru persoanele fizice. Eu mi-as dori sa fie de 70-80%, dar vom sti exact peste o luna”, a mai spus Borbely. Potrivit acestuia, bugetul alocat programului „Casa Verde” este de 310 milioane de lei, la care se adauga alte 300 de milioane de lei din credite angajate.

In prima etapa a proiectului au fost depuse 239 de proiecte, din care au fost aprobate 150. Pentru 95 dintre acestea au fost incheiate contracte cu o valoare totala de 65 de milioane de lei.

Trei secretari de stat la conducerea ministerului

La conferinta sustinuta de ministrul Laszlo Borbely au participat directorul Administratiei Fondului de Mediu (AFM), Gheorghe Popescu, si doi dintre cei trei noi secretari de stat numiti in cadrul Ministerul Mediului: Cristian Apostol, responsabil de domeniul padurilor, si Dan Carlan, cu atributii in sectorul apelor si situatiilor de urgenta. Pentru protectia mediului, noul secretar de stat din cadrul ministerului este Mircea Cotosman.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.