15 produse pe care TREBUIE să le ai in trusa de îngrijire

Fiecare dintre noi are o cremă în casă, foloseşte un şampon şi un deodorant. Există însă produse care nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire. Sunt produse de bază, clasice pe care orice femeie trebuie să le aibă în trusa de îngrijire.

Dacă le aduni, îţi dai seama că lista este destul de generoasă, dar e esenţial să le foloseşti pe toate pentru a-ţi păstra frumuseţea mult timp şi trebuie să le aplici corect pentru a obţine cel mai bun efect.

95% din femei folosesc o cremă, dar numai 50% o aleg pe cea potrivită sau o aplică în mod regulat şi corect. De pildă, aplicarea balsamului de păr e considerată facultativă, dar nu este deloc aşa. Alegerea produselor de îngrijire este unul dintre lucrurile extrem de importante.

Dacă nu sunt potrivite tipului tău de piele sau păr nu vei avea de câştigat, ba dimpotrivă, le-ai putea face mai mult rău decât bine.

Așadar, iată 15 produse pe care TREBUIE să le ai în trusa personală!

Demachiant

Înlătură machiajul, celulele moarte, praful strâns peste zi, grăsimea. Dacă ai tenul uscat, alege laptele demachiant sau uleiul. Iar dacă e gras, optează pentru o spumă sau un gel de curăţare. Fiecare formulă se adaptează nevoilor tenului. Dacă vrei să mergi la sigur, indiferent de tipul de ten, folosește apa micelară. Ea curăţă profund şi în acelaşi timp este delicată cu pielea. Trebuie să foloseşti demachiantul până când dischetele rămân curate, doar atunci operaţiunea este completă.

Sfat: indiferent ce variantă de demachiere alegi, după ce ai îndepărtat toată murdăria, şterge tenul cu o loţiune tonică adaptată pielii sau cu apă de la robinet. Dacă laşi demachiantul pe faţă, el va astupa porii şi pielea va avea de suferit în timp.

Cremă de zi anti-îmbătrânire

Dacă la 20 de ani ai nevoie de cremă hidratantă, cea antirid poate fi folosită indiferent de vârstă când apar primele riduri. Nu are niciun efect dacă o foloseşti înainte, fiindcă nu este un mod de prevenire, ci de remediere şi întârziere a apariției ridurilor noi. Primele linii fine sunt semnul că pielea are nevoie de acest ajutor: altfel, îi vei oferi ingrediente de care nu are nevoie. Pentru un efect profund, crema se aplică numai pe tenul curat.

Sfat: orice cremă are nevoie de un masaj de câteva minute pentru a fi absorbită bine; altfel, o mare parte rămâne la suprafaţă şi nu acţionează eficient.

Cremă de noapte

Este important să alegi crema destinată tipului tău de piele şi apoi să ai în vedere problemele: acnee, riduri sau pete pigmentare, pentru că ea ajută pielea să se refacă şi repară imperfecţiunile. Dar nu aştepta minuni, efectul ei se va vedea în timp. Nu uita s-o aplici în fiecare seară, fără excepţie!

Sfat: aplică această cremă pe tenul curat, până în ora 22 şi ai grijă ca intervalul 22-24 să te prindă în pat, fiindcă atunci procesul de refacere a pielii este la nivel maxim. Iar crema îl stimulează, la fel odihna. Dacă vei respecta acest orar, dimineaţa tenul tău va arăta mai luminos şi va avea un plus de prospeţime.

Gel de curăţare pentru ten

Poate nu simţi nevoia să folosești acest produs, mai ales dacă ai tenul uscat, însă porii trebuie curăţaţi din când în când pentru a absorbi mai bine cremele şi tratamentele pe care le primeşte tenul.

Sfat: nu trebuie să exagerezi, o curăţare de 1-2 pe săptămână este suficientă ca pielea să-şi îndeplinească funcţiile normal. Dacă ai tenul gras, nu alege un gel cu particule prea abrazive pentru că stimulează producţia de sebum.

Cremă de ochi

Cine nu are cearcăne? Din diferite motive, fiecare femeie s-a confruntat cu această neplăcere greu de camuflat, dar uşor de tratat. Crema de ochi oferă multe benefici, de la hidratare și prevenirea ridurilor la reducerea cearcănelor şi pungilor de sub ochi. De ce nu e suficientă crema pentru faţă și avem nevoie de una specială? Răspunsul e simplu: pielea din jurul ochilor este sensibilă, mai subţire şi îi trebuie o îngrijire aparte oferită de o cremă specială, cum e cea de ochi.

Sfat: se aplică folosind degetul mijlociu (are o presiune mai uşoară) circular, din interior spre exterior. Este foarte bună şi pe conturul buzelor pentru a preveni apariţia ridurilor, mai ales în cazul fumătoarelor, predispuse la astfel de neplăceri.

Mască pentru ten

Este o modalitate de a avea o piele sănătoasă şi suplă în câteva minute. Există o varietate de măşti pe piaţă, dar le poţi prepara acasă din ingrediente naturale, adaptate tipului tău de piele. Trebuie doar să-ţi rezervi 15-20 de minute pe săptămână pentru acest răsfăţ al pielii. Vei vedea rezultatele imediat după îndepărtarea măştii, iar în timp, tenul îşi va recâştiga supleţea, va fi luminos şi elastic. 

Sfat: orice tip de mască ai alege, aplic-o în timp ce faci baie. Porii sunt deschişi şi efectul ei va fi profund.

Află aici care sunt restul produselor MUST-HAVE!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.