Probleme de frumusețe provocate de sezonul cald

Se apropie vara, sezonul fustelor scurte, al festivalurilor, al statului la plajă, al distracției cât cuprinde. Însă, odată cu acestea, pot apărea și anumite probleme de frumusețe pe care nimeni nu și le dorește. COSMO îți vorbește despre cauzele acestora, cum să le previi sau cum să le tratezi.

Probleme de frumusețe provocate de sezonul cald

Păr lipsit de vlagă

Suvițele tale se înmoaie și se lipesc de piele.Plan de prevenire

Sebumul se întinde rapid pe suprafața părului în sezonul cald. Usucă-ți apoi complet părul, presară puțină pudră de talc și piaptănă-l bine de câteva ori, până ce pudra dispare. Poți folosi înca o dată trucul cu pudra (a doua sau a treia zi după spălare), dar nu și dacă ai folosit spumă, fixativ sau gel pentru a te coafa.

Aplică o loțiune tonică pe gât și umeri pentru ca aceasta să absoarbă transpirația; astfel, părul tău nu se va mai lipi de piele.

Citește și: Idei de coafuri pentru sezonul cald: împletiturile 

După ce îți speli părul, stai câteva secunde sub jet de apă mai rece. Îți va răcori scalpul, iar părul tău va căpăta mai multă strălucire.

Nu-ți usca părul in baie – e un mediu mult prea umed. Mută-te în dormitor.

Tratament

Caută un șampon uscat, care are puterea de a absorbi grăsimea în exces, sau folosește pudră de talc.

Fire rebele

Din cauza umezelii, firele scurte de păr se ridică și te fac să arăți ca un arici.

Plan de prevenire

Înainte de culcare, aplică pe păr un ser hidratant sau ulei de jojoba. Chiar dacă dimineața îți speli părul, tratamentul nocturn ți-a hidratat părul suficient cât să n-ai probleme în timpul zilei următoare!

După spălare și aplicarea balsamului, folosește și un balsam fără clătire. Astfel, vei potoli firele scurte și rebele.

Citește și: Alimentația potrivită dacă vrei o piele strălucitoare 

Tratament

Folosește un spray împotriva suvițelor rebele înainte și după utilizarea uscătorului de păr; acesta va forma un strat protector în jurul firelor, astfel încât umezeala să nu poată pătrunde.

Machiajul se scurge

Abia te-ai machiat, dar imediat cum ajungi la birou sau în oraș observi că, în special în zona ochilor, machiajul s-a cam întins.

Plan de prevenire

Înainte de a începe să te machiezi, aplică o bază pentru machiaj (primer). Cele mai multe produse au puterea de a preveni excesul de grăsime.

Alege un fond de ten de calitate. Noile formule îmbunătățite permit aplicarea mult mai ușoară, garantând totodata rezistența pe parcursul întregii zile.

Tratament

Folosește șervețele matifiante pentru a absorbi excesul de grăsime de pe piele și eventualele picături de transpirație.

Coșuri pe decolteu

Te confrunți cu o acnee nesuferită în zona pieptului.

Citește și: Cum să te tunzi în funcție de forma feței

Plan de prevenire

Când te afli la duș, folosește un săpun cu acid salicilic sau peroxid de benzoil pentru a preveni apariția acneei. Aplică un strat de gel împotriva acneei înainte de culcare și lasă-l să se absoarbă peste noapte. Concentrează-te pe zonele unde ți s-a mai întâmplat să apară coșuri și aplică preventiv crema între sâni.

Tratament

Acoperă imperfecțiunile cu un concealer pe bază de acid salicilic.

Tu cu ce probleme de confrunți în timpul verii?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.