Frumusețea, promisiunea fericirii? – Pro sau Contra chirurgiei estetice

La orice vârstă, în orice perioadă de timp din istorie, femeia a fost parte din tot ce înseamnă evoluția societății.

Iscusința, rapiditatea cu care iau hotărâri femeile, controlul, inteligența și determinarea le-a făcut pe acestea să grăbească anumite procese de dezvoltare.

Dintre toate lucrurile enumerate mai sus frumusețea a fost mereu un atuu pentru femei. Norocul nostru este că frumusețea poate fi azi si o alegere.

”Chirurgia estetică a ajutat și a îmbunătățit mult modul în care ne raportăm la frumusețe. Dacă natura nu a fost prea generoasă cu noi putem face o alegere în consecință, deci putem face o schimbare.”

Pacientele și pacienții mei sunt oameni care au grijă de înfățișarea lor și sunt foarte atenți cu imaginea pe care o afișează. Pentru mulți imaginea este atuul principal în carieră și este și normal, ai alt tonus când te trezești dimineața și te simți bine în pielea ta, ești mult mai motivat/ă să faci lucruri noi.

Îmi amintesc un citat al lui Stendhal, care spunea că frumusețea este promisiunea fericirii”, și chiar cred că este așa pentru că văd asta la pacientele mele”, spune Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos, chirurg estetician la Clinica Metamorphosis Center din București.

Procedurile cosmetice se folosesc cel mai des pentru eliminarea imperfecțiunilor, pentru a estompa ridurile, pentu a elimina depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului, pentru a da fermitate pielii afectate de trecerea anilor, dar și pentru a corecta anumite probleme fizice din naștere.

Evoluția chirurgiei estetice a făcut foarte accesibil pentru oricine o operație de acest gen, nu doar celebritățile și actorii apelează la intervenții estetice, ci și femeile și bărbații care lucrează în business sau alte domenii.

”Se spune despre noi, româncele că suntem frumoase și așa și este. Multe femei din România sunt renumite pentru frumusețea lor și pentru modul în care au reușit să aibă succes, unele în business, altele în show-biz, altele în sport.

Un exemplu este chiar Simona Halep, care pentru a face performanță a fost nevoită să își facă o micșorare a sânilor în 2009, o operație estetică necesară care i-a schimbat radical cariera, astăzi fiind în topurile tenisului internațional.

O operație estetică nu este doar despre exagerări, despre un aspect artificial sau un moft, uneori poate fi acel lucru care să te ducă spre succes și performanță. Am întâlnit multe femei care după ce au ales să facă o schimbare estetică au devenit independente, curajoase, au avansat în carieră, au avut acel gram de încredere în sine pentru a se dezvolta., mai declară chirurgul estetician Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos.

Foto: PR

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.