Primul proiect national pentru eficientizarea consumului energetic

By  | 

Campania se va derula la nivel national, in toate zonele urbane mari din Romania, si va cuprinde 3 directii strategice de comunicare: „Consum” (schimbarea comportamentului de consum al energiei), „Construiesc” (promovarea conceptului de „casa inteligenta”), „Conduc” (adoptarea de practici responsabile de economisire a combustibililor).

Intregul proiect este conceput astfel incat sa implice stake-holderi, comunicatori, mass-media, companii din sistemul energetic si alti investitori privati, oficiali guvernamentali, reprezentanti ai societatii civile si public privat.

Campania „Energie pentru maine” va fi lansata cu ocazia Zilei Mediului, 5 iunie 2009, urmand ca promovarea si actiunile ulterioare sa se dezvolte separat pe fiecare directie de comunicare in parte, prin mesaje specifice.

In conditiile in care ultimele date stiintifice arata ca emisiile de gaze cu efect de sera la nivel global vor trebui sa fie stabilizate pana in 2020 si cel putin injumatatite pana in 2050 (in comparatie cu nivelurile din 1990) pentru a preveni agravarea efectelor schimbarilor climatice, necesitatea unei campanii de constientizare pentru diminuarea consumului de energie este evidenta.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *