Primul muzeu al deseurilor din Europa se deschide in Capitala

Muzeul Deseurilor este o initiativa care urmareste sa creasca gradul de educare, constientizare si implicare al cetatenilor din Romania privind gestiunea si managementul integrat al deseurilor municipale.

Muzeul va avea circa 15 zone dedicate diverselor fluxuri de deseuri municipale si o zona speciala de curs pentru elevii claselor I – VIII ce vor fi desfasurate impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu.Una din principalele atractii va fi „Traseul Deseurilor”, zona delimitata de un gard de panouri printate, in lungime de 60 m, traseu ce va prezenta istoria tuturor fluxurilor de deseuri, din momentul in care noi, cetatenii, decidem ca ne debarasam de ele si pana la tratare, reciclare, valorificare sau eliminare finala.

Alte atractii ale muzeului mai sunt: zona de colectare selectiva a ambalajelor, DEEE-urilor si bateriilor, zona de prezentare a portalului www.MentineRomaniaCurata.ro, zona dedicata Ministerului Mediului si Padurilor, trei zone de prezentare vizuala a problemelor de littering – padure, plaja si oras, precum si o zona de expozitii.

De asemenea, muzeul va avea 6 zone de videoproiectie si de 2 zone de vizionare de filme si documentare. Zona de cursuri va fi utilizata si pentru organizarea de conferinte tematice pe subiectul protectiei mediului.

Accesul in muzeu se va face gratuit, in fiecare zi, intre orele 12:00 si 22:00.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.