Pretuieste-te! Motive pentru a te iubi… si mai mult.

By  | 

Cine este cea mai importanta persoana din viata ta? Sper ca raspunsul prompt pe care l-ai dat in gand a fost ca tu esti cel mai adorat om de tine insati.

Samantha Jones din celebrul serial tv (mă rog, şi recent film pentru cinema) „Totul despre sex“ întotdeauna a afişat o încredere uluitoare în forţele proprii, iar acum serios – cum altfel să supravieţuieşti în jungla asta numită „viaţă“? Dacă tu nu eşti propriul tău fan numărul unu, de la cine să aştepţi laude şi cuvinte frumoase? Oricum, COSMO a făcut o selecţie cu cele mai motivante îndemnuri de „self-esteem“. Pune-le în aplicare acum!

Nu mai aştepta confirmări

Confirmări de la cei din jur, aprobări ale prietenilor, ok-uri de la părinţi. Procedează mereu doar aşa cum crezi tu şi, mai ales, învaţă să îţi asumi hotărârile luate. Nu cere părerea de complezenţă, ci doar atunci când tu chiar crezi că mai ai nevoie de o părere suplimentară, iar atunci ţine cont de ea, dar nu o urma orbeşte. Spune-ţi zilnic cât de frumoasă şi capabilă eşti, pentru că nimeni nu ţi-o va spune sincer vreodată, ba din contră. Apreciază-te şi lasă asta să se vadă!

Dezvolta-ti inteligenta sociala

Nu fii modestă cu tine însăţi

Trebuie să înveţi să ai puterea să te complimentezi şi să îţi scoţi în evidenţă calităţile, succesele şi reuşitele de orice fel. Sigur, poate mai voalat şi elegant, dar lumea trebuie să ştie cine eşti (parcă asta era şi o celebră piesă de după anii 2000, nu? – n.r. Sisu si Puia „E foame de bani”,). Dacă ai cont pe reţeaua de socializare Instagram, caută celebrităţi precum Lauren Conrad sau Diane Solway (editorul de cultură şi arte al revistei W Magazine) şi observă strategia discretă cu care au ales să se promoveze. Caută să împrumuţi din stilul lor rafinat şi o să vezi cât de mult o să îţi placă de tine.

3 secrete pentru o viata mai buna

Adoră-te şi pune bărbaţii pe urmele tale

Ce tipă ai cunoscut tu până acum care să fie complexată de ea, dar pe care iubitul să o trateze ca pe o prinţesă? Exact, nici noi! Bărbaţilor le place să vadă o fată dezinhibată, sigură pe ea, dar care totuşi să îşi păstreze o brumă de mister asupra-i! Adică, arată-i că ştii ce vrei, dar nu te năpusti pe el ca o hienă lacomă. Poţi să faci primul pas, dar numai dacă îl abordezi cu o replică amuzantă şi mult… contact vizual. Doar ştii ce vrei, nu?

Cum sa devii o tipa COSMO

Pont: Unul dintre sfaturile pe care îi recomandă psihologii şi coach-ii în dezvoltare personală este să petreci timp singură – adică doar tu cu tine şi atât. Săptămânal, dacă ai cum şi, mai ales fără să stai conectată la telefon sau pe WhatsApp. Ieşi singură la un film, plimbă-te cu bicicleta pe un traseu preferat de tine sau testează burger-ul nou în meniul restaurantului favorit. Reflectează la tine, la ceea ce eşti şi la ceea ce ţi-ai propus să faci în următoarele 12 luni. Gândeşte-te la toate lucrurile bune care ţi s-au întâmplat şi impune-ţi să faci multe fapte bune, fără să aştepţi nimic în schimb. Vibe-urile pozitive pe care le vei primi ulterior vor contribui substanţial la a-ţi clădi o părere şi mai bună despre tine însăţi.

Text: Dana Ruxandra Panghe

 

Comments

comments