Povestea unui model caruia i s-a spus sa faca avort cand a aflat ca are cancer

Modelul canadian Elizaveta Bulokhova avea o viață minunată până când a aflat brusc că are cancer și trebuie să facă avort.

Multe dintre noi ne-am dori să ducem viața unui model, iar un bebe pe drum ne-ar face chiar și mai fericite. Din păcate, există o boală care ne poate afecta pe toți, indiferent de sex, statutul social sau cât de fericite suntem: cancerul. Să aflăm că avem cancer nu e tocmai cea mai minunată veste din lume, dimpotrivă: este, poate, cel mai devastator lucru pe care îl poate afla cineva. Dacă mai ești și însărcinată, iar doctorii îți spun că va trebui să renunți la copil, ei bine… nu știu câte dintre noi ar rezista unei astfel de situații.Modelul Elizaveta Bulokhova, în vârstă de numai 24 de ani, se afla în vacanță cu soțul său în Amsterdam când a ajuns la doctor din cauza unei dureri de dinți. O nimica toată, a crezut ea, însă doctorii i-au pus un cu tot altul diagnostic: temutul cancer. Ei i-au spus că trebuie să îi extirpe aproape toată mandibula pentru a o putea salva și, mai mult, că este recomandat să avorteze copilul înainte să înceapă chimioterapia.

Cel mic „era foarte activ și îi vorbeam deseori atunci când era în pântecele meu. A trebuit să îi spun să nu se mai miște pentru că nu îl pot păstra și s-a oprit. A ascultat!”, a declarat Bulokhova pentru Daily Mail. „Mi-am spus că voi accepta orice are universul pregătit pentru mine. Dacă bebelușului meu îi este menit să se nască, se va naște.

După ce a început tratamentul, totuși, ea a primit o veste foarte neașteptată: medicii i-au propus o cezariană pentru a păstra copilul, iar micuțul Valentin a venit pe lume cu 10 săptămâni înainte de termen!

Cu toate acestea, Bulokhova fost totuși supusă unei operații în care i s-a extirpat 95% din falcă și care a durat 16 ore. Au urmat apoi alte operații, pentru a-i reconstrui osul. S-au folosi astfel grefe de piele, vene și nervi din umărul și piciorul său, iar operația i-a încheiat, cariera de model – lucru nu chiar atât de important având în vedere că a supraviețuit cancerului și nu a fost nevoită să își avorteze copilul.

Toate acestea s-au întâmplat în urmă cu un an. După operație, Bulokhova a început chimioterapia. În prezent, ea a scăpat și ce acest neplăcut tratament și trăiește fericită alături de soțul său și ce micuțul Valentin.

Pentru a-i duce povestea mai departe, fotograful Manolo Ceron a făcut o ședință foto cu ea. Mai jos poți vedea câteva dintre aceste fotografii.