Porii pot fi micșorați?

Ni s-a tot spus că „nu poți face nimic pentru a-ți micșora porii” – însă noua generație de produse de îngrijire facială dovedesc contrariul. Iată pașii către succes.

1. Aspiră-ți pielea
Porii măriți și sebumul în exces fac casă bună împreună. Atunci când grăsimea rămâne blocată în profunzimea porilor, se favorizează inflamarea, iar aceștia îți măresc dimensiunea, spune dermatologul NewYorkez Adam Geyer. O modalitate simplă pentru a-i evacua: un produs de curățare pe bază de cărbune ( de exemplu Freeman Polishing mask Charcoal & black sugar, 27 lei, de la Drogerie Markt), care are proprietatea de a atrage grăsimea, pentru ca apoi s-o extragă din pori, având capacitatea de a capta ulei și murdărie de până la 800 de ori greutatea sa.2. Curăță inteligent
În intenția de a ne curăța temeinic pielea, ajungem uneori să ducem exfolierea la extrem, ceea ce poate conduce la inflamarea porilor – adică exact contrariul a ceea ce ne dorim, remarcă dermatologul Carlos Charles. Înlocuiește exfoliantele aspre cu șervețele mai delicate, fie cu acid salicilic ori glicolic, pentru a dizolva instant și îndepărta celulele moarte, fie – dacă ai pielea sensibilă – cu unele mai delicate, fără alcool sau ingrediente iritante.

3. Întinde pielea
Pe măsură ce trec anii, pielea noastră pierde colagenul și elastina – imperios necesare pentru o piele întinsă și pori de dimensiuni reduse. Acest fenomen duce la lăbărțarea pielii, despre care experții cred că ar reprezenta motivul pentru care porii avansează de la puncte mici la găuri vizibile. În trecut se spunea că nu le mai poți reduce dimensiunea, dar acum este posibil, spune Geyer. Ingredientele precum drojdia întăresc pereții porilor, reducându-le diametrul și ajutându-i să-și recapete aspectul circular.
Încearcă produsele de la Dr. Murad: Murad Pore Refining Sealer, împreună cu Murad Blackhead Remover, 225 lei

4. Ferește-te de soare
În plus față de sebum și vârstă, soarele joacă un rol important în evoluția porilor tăi. Razele UV distrug colagenul din piele – despre care știm că este respinsabil pentru aspectul porilor, spune Dr. Charles. Un produs cu SPF poate preveni vătămarea structurală a pielii.

5. Camuflează porii
În timp ce aștepți ca toate produsele acestea să-și facă datoria, ascunde-ți porii cu o bază de machiaj cu efect de micșorare, care să-i „blureze”. Particulele ce reflectă lumina vor matifia pielea și ca umple vizual porii, astfel încât să pară mai mici și mai netezi. Alege o formulă non-uleioasă, pentru a evita ca porii să se blocheze din nou.

CITEȘTE ȘI: Ingrediente naturale anti-rid

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise